ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ - BARS

"Αρχαίων Γεύσεις"

Δημοσίευση 4 Δεκεμβρίου 2010, 11:13 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
"Αρχαίων Γεύσεις"
Facebook Twitter Whatsapp

Το στέκι πολλών Ελλήνων και ξένων διασημοτήτων. Τα πιάτα, ο χώρος, τα σκεύη και οι ενδυμασίες του προσωπικού σας μεταφέρουν σε μια άλλη εποχή.

Το στέκι πολλών Ελλήνων και ξένων διασημοτήτων. Τα πιάτα, ο χώρος, τα σκεύη και οι ενδυμασίες του προσωπικού σας μεταφέρουν σε μια άλλη εποχή.

Είναι γνωστό πως η παραδοσιακή ελληνική κουζίνα είναι από τις πιο υγιεινές κουζίνες ανά τον κόσμο. Ακόμα καλύτερη, όμως, είναι η κουζίνα της αρχαίας Ελλάδας, η οποία ήταν πλούσια σε δημητριακά, λάδι, φρούτα και λαχανικά.

Σε ένα περιβάλλον μυσταγωγίας, που θυμίζει έντονα αρχαία Ελλάδα, έχετε την ευκαιρία να γευτείτε μοναδικές δημιουργίες. Για πρώτο πιάτο, μπορείτε να επιλέξετε "παροψίδες" (ελιές με θυμάρι και ελαιόλαδο) ή "φακή μετά τριχίδων" (φακές με σαρδέλες).

Για κυρίως πιάτο, καλές επιλογές είναι ο "Σαργός οπτός...μετά βοτανίων" (σαργός με κρούστα από βότανα), οι "Καρίδες...παρά μυπωτώ" (γαρίδες συνοδευμένες με πράσα, τυρί, σκόρδο και μέλι) ή "Κρεωκάκκαβο" (πανσέτα χοιρινού με γλυκόξινη σάλτσα από μέλι, θυμάρι, ξίδι και πουρέ οσπρίων).

Κι αν επιθυμήσετε κάποιο γλυκό, υπάρχουν αρκετά πιάτα για να δοκιμάσετε, όπως "Μηλόροια εν συμπάκτω γάλακτι μετά μέλιτος" (κομματάκια μήλου και ρόδια με γιαούρτι και μέλι) ή την υπέροχη "Άμης" (γαλατόπιτα).

Το εστιάτοριο διαθέτει, επίσης, ενημερωμένο κατάλογο κρασιών.

Το καλύτερο σημείο, βέβαια, είναι ο πριβέ χώρος των ανακλίντρων "Το Συμπόσιο", όπου μπορείτε να απολαύσετε αρκετές ώρες δείπνου και ποτού, όπου θα ζήσετε την αναβίωση ενός αρχαίου ελληνικού συμποσίου του 5ου αιώνα π.Χ.

Αρχαίων Γεύσεις, καθημερινά έως 1 π.μ. και Κυριακή μεσημέρι
Κοδράτου 22, Μεταξουργείο, τηλ. 210-5239661
27-33 ευρώ το άτομο

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις