ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ - BARS

Το πηγάδι του Λάκη του Τραβόλτα

Δημοσίευση 8 Ιανουαρίου 2011, 10:48 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Το πηγάδι του Λάκη του Τραβόλτα
Facebook Twitter Whatsapp

H προσγείωση ένα μόλις στενό πίσω από τη Λένορμαν, στο παράλληλο σύμπαν του Πηγαδιού, μοιάζει με ταξίδι στο χρόνο.

H προσγείωση ένα μόλις στενό πίσω από τη Λένορμαν, στο παράλληλο σύμπαν του Πηγαδιού, μοιάζει με ταξίδι στο χρόνο.

Στο αριστερό σου χέρι, ο πολυώροφος τσιμεντένιος κολοσσός γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ, η νέα εποχή με τις σημάνσεις και την άχρωμη, σαν φυλακή του καταναλωτισμού, αισθητική της. Μπροστά το σκοτεινό δρομάκι και στο δεξί σου χέρι μια συστάδα ψηλές καλαμιές, η υποψία κελαρυστού νερού, η τροφαντή συκιά, οι φυλλωσιές, το πηγάδι της αυλής.

Νέον κινηματογραφικά φώτα, το γαλανόλευκο ριγέ μπαράκι της ταβέρνας του '50, ένα τόσο δα εσωτερικό, στον τοίχο καδραρισμένα τα αποκόμματα του βιογραφικού του «Λάκη του Τραβόλτα», ένα ζευγάρι παντόφλες σκόρπιες στο πάτωμα, λίγο πιο 'κει η ψησταριά. Κοντολογίς, αυτό που λέμε «οικογενειακή ατμόσφαιρα».

Ο νεαρός Ανέστης Λαμπρόπουλος, και γιος του Λάκη, θα σε υποδεχθεί με όλες τις περιποιήσεις, με τρόπους και φροντίδα αστεράτου εστιατορίου. Ο μπαμπάς Λάκης, που ήτο και ταξιτζής, διέπρεψε στα χορευτικά τσαλίμια της δεκαετίας του '80, σαρώνοντας όλα τα βραβεία στις ντισκοτέκ της εποχής. Εγινε σταρ, έγινε ταινία, άνοιξε το πρώτο τοστάδικο της περιοχής -το τοστ ήταν κάτι σαν την πρωτοπορία του σούσι τα χρόνια εκείνα- κι ύστερα, έφτιαξε τούτη 'δω τη «Θαλασσουζερία», γνωστή στα πέριξ και ως «στου Τραβόλτα». Τσιγγάνος πλάνης μουσικός έρχεται να συμπληρώσει το κινηματογραφικό σενάριο, ενόσω εσύ, μετά την εξαιρετική ρακή, τον μαρινάτο γαύρο με το σκορδάκι και το μαϊντανό του, έχεις πια πάρει πίσω όσα κατά καιρούς πίστεψες για τον επιθανάτιο ρόγχο της παραδοσιακής ταβέρνας, που έχει πια χάσει το κέφι της. Το Πηγάδι -με την τριπλή, ουσιαστικά, ονομασία- θα σου σερβίρει την ταπεινή γκάμα της ψαροφαγίας, της σαλάτας και της πατάτας στην ιδανική της εκδοχή. Εκεί που ένας λευκός, ζουμερός μπακαλιάρος στη σχάρα και μια χωριάτικη γίνονται κυρίως θέματα μιας γκουρμέ, σπιτικής παράδοσης.

Το πηγάδι
Αγ. Παύλου 29, Περιστέρι
210-57.24.383
Τιμή: 15 - 20 €, μαζί με τα ποτά

Τι να παραγγείλεις:
Tα πάντα! Χωριάτικη, βλίτα με κολοκυθάκια, μαριναρισμένο γαύρο με σκόρδο και μαϊντανό, αθερίνα, γαύρο τηγανητό, σαρδέλα στη σχάρα, φρέσκο μπακαλιάρο στη σχάρα, χταπόδι στα κάρβουνα, ρακή και, οπωσδήποτε, τηγανητές πατάτες.

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr