ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ - BARS

Με γεύση από τα Πετράλωνα

Δημοσίευση 2 Οκτωβρίου 2011, 08:12 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Με γεύση από τα Πετράλωνα
Facebook Twitter Whatsapp
Νόστιμα νέα από το μέτωπο της πιο «εναλλακτικής» γειτονιάς των Αθηνών
Νόστιμα νέα από το μέτωπο της πιο «εναλλακτικής» γειτονιάς των Αθηνών
Η «Πίτα της Κάππαρης» είναι η σουβλακερί που άνοιξε η ομάδα από το αξιόλογο ταβερνάκι «Η Κάππαρη» στα Άνω Πετράλωνα. Επειδή τυγχάνω κάτοικος της περιοχής και «παραγγελιοδότης», σπεύδω να σας ενημερώσω πως πρόκειται για μία από τις πιο αξιόλογες εκδοχές σουβλακιών και άλλων συναφών τινών που έχω δοκιμάσει: τα σουβλάκια φαίνονται χειροποίητα (αλλά κι αν δεν είναι, πρέπει να έχουν καλό προμηθευτή), οι πατάτες στο χέρι κομμένες, οι σαλάτες συμπαθητικές, οι πίτες άλαδες (αν και ελαφρώς άψητες). Μου αρέσουν οι σάλτσες με τις οποίες συνοδεύουν κάποια ψητά, καθώς και το δυσεύρετο κοκορέτσι (δεν βάζουν πάντα σούβλα) που είναι αρκετά ζουμερό για σουβλατζίδικο. Το κατάστημα διαθέτει και μερικά τραπεζάκια για όλους όσοι επιθυμούν μια σύντομη στάση πριν από ή μετά τη βόλτα τους στην πλατεία Μερκούρη και τα μπαράκια της (βλ. Βραζιλιάνα).

«Πίτα της Κάππαρης», Δημοφώντος 99, Άνω Πετράλωνα, τηλ.: 210-34.23.300.

Μετά το Μετς και το Καλλιμάρμαρο, το Colibri άνοιξε και ένα «παράρτημα» προς Πετράλωνα μεριά και συγκεκριμένα στον παράδρομο της Καλλιρόης που οδηγεί από την Κοίλης στο Κουκάκι. Παρά το ότι είναι πάνω στην πολύβουη λεωφόρο, η «κατάσταση» που έχουν φτιάξει τα παιδιά που το «τρέχουν» είναι αρκετά χαλαρωτική και cool, ο κόσμος συρρέει στα λιγοστά τραπέζια του πεζοδρομίου για χειροποίητα μπέργκερς, και ιταλικού στιλ πίτσες και μακαρονάδες, ενώ οι «μακάριοι οι Μοχίτο πνεύματι» (όπως γράφει χειρόγραφη ταμπελίτσα) συνωστίζονται στο μπαρ και στα κοντινά πεζούλια για κοκτέηλ και μουσικούλα. Το περιβάλλον είναι νεανικό και το φαγητό, χωρίς να είναι κάτι σπουδαίο, είναι συμπαθητικό, αρκετά πιο αξιόλογο από πολλών ντελιβεράδικων. Ειρήσθω εν παρόδω, κάνει και το ίδιο ντελίβερι στη γειτονιά. Προσεχώς... περισσότερες πληροφορίες.

«Colibri», Εμπεδοκλέους 9-13, Καλλιμάρμαρο, τηλ.: 210-70.11.011, Αναπαύσεως 9, Μετς, τηλ.: 210-92.14.277, Καλλιρόης 166, Άνω Πετράλωνα, τηλ.: 210-34.63.668.

Πηγή: gastronomos.gr