ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ - BARS

Ρακοπαίγνιο

Δημοσίευση 2 Μαρτίου 2012, 20:37 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ρακοπαίγνιο
Facebook Twitter Whatsapp
Ο Χρήστος και o Γιάννης Επιτροπάκης (λύρα και λαούτο αντίστοιχα), παρότι πολύ νέοι, είναι γνωστοί στους κύκλους της κρητικής μουσικής.
Ο Χρήστος και o Γιάννης Επιτροπάκης (λύρα και λαούτο αντίστοιχα), παρότι πολύ νέοι, είναι γνωστοί στους κύκλους της κρητικής μουσικής. Άνοιξαν, λοιπόν, στην Άνω Γλυφάδα ένα αλέγρο μουσικό μεζεδοπωλείο που υιοθετεί τους διακοσμητικούς κώδικες της new wave ταβέρνας (λευκή επίπλωση), αρκετά μοντέρνα στοιχεία και κρητικές ιχνογραφίες στους τοίχους. Ο κορμός των γεύσεων έρχεται από την κρητική κουζίνα και τα πιάτα είναι αρκούντως νόστιμα.

Ξεχώρισα τα τραγανά πιταράκια με μυζήθρα και μέλι, τα μυρωδάτα χορτοκαλίτσουνα, το σέρτικο ξιδάτο κι ελαφρά καπνιστό λουκάνικο και τη μοντέρνα κρητική σαλάτα με ωραιότατο απάκι, ξινομυζήθρα και ορεκτικότατες παπούλες (χόρτα).

Σε πιο μαγειρευτή κατεύθυνση, το γαμοπίλαφο με γίδα είναι πλούσιο και μερακλίδικο, το κατσικάκι με ασκολύμπρους μέγκλα, το οφτό αρνί το λιμπίζεσαι. Τους μπουμπουριστούς χοχλιούς θα τους προτιμούσα πιο dry. Τα weekends που τα αδέρφια και οι φίλοι τους μουσικοί παίζουν live γίνεται πολύ κεφάτο πάρτι. 


Γεννηματά 105 & Ανατολικής Ρωμυλίας, Άνω Γλυφάδα, 2109610118. Τιμή: € 17-22.

Πηγή: athinorama.gr

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr