ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ - BARS

Ξυπόλητος (Λούτσα)

Δημοσίευση 1 Αυγούστου 2013, 06:49 / Ανανεώθηκε 1 Αυγούστου 2013, 06:31
Ξυπόλητος (Λούτσα)
Facebook Twitter Whatsapp

Ξυπόλητος (Λούτσα)

Ψάρια και λίγα αλλά καλά ορεκτικά σε μια ταβέρνα στην Αρτέμιδα που μετρά 54 χρόνια ζωής.
 

Η θέση Στα όρια Αρτέμιδας και Ραφήνας, στην περιοχή Άγιος Νικόλαος, σε προνομιακή θέση πάνω στο κύμα. Για να πάμε παίρνουμε την οδό Σπατών μέχρι τη θάλασσα και, στο φανάρι που έχει στο τέρμα, στρίβουμε αριστερά στην οδό Αρτέμιδας, την οποία ακολουθούμε για περίπου 3 χιλιόμετρα. Στο τέλος του δρόμου θα δούμε το μαγαζί.

Η ατμόσφαιρα Κλασική παλιά ψαροταβέρνα με ξύλινη επένδυση στους τοίχους, φωτογραφίες από «εντυπωσιακές» ψαριές, κοχύλια και όλα τα σχετικά της... «ψαροσύνης». Ο εξωτερικός χώρος είναι το δυνατό χαρτί του μαγαζιού καθώς τα τραπέζια είναι ακριβώς δίπλα στη θάλασσα ανάμεσα σε αλμυρίκια. Το αεράκι εκεί δεν σταματάει ποτέ, άρα καθόμαστε έξω μόνο στις καλοσύνες. Μπροστά ανοίγεται ο Ευβοϊκός και, αν πάτε μέρα, θα δείτε και δυο μικρά ξερονήσια, στο ένα από τα οποία βρίσκεται η εκκλησία του Αγίου Νικολάου, που έδωσε το όνομα στην περιοχή.

Το φαγητό Έμφαση στα φρέσκα ψάρια. Από πρώτα έχει λίγα και καλά: κλασικό γαύρο μαρινάτο, με σφιχτή σάρκα και κάπως καυτερό από το μπούκοβο. Το ξιδάτο χταπόδι είναι βραστό αλλά κρατάει ωραία στο δόντι. Φημισμένο είναι και το τηγανητό μπαρμπούνι του αλλά την ημέρα που πήγαμε δεν είχαν βγάλει φρέσκο και δεν το είχαν. Το μεγάλο ατού του μαγαζιού είναι ότι συνεργάζεται με ψαρόβαρκες και τα ψάρια του είναι φρεσκότατα. Θα βρείτε τσιπούρες, μπαρμπούνια, λαβράκια, συναγρίδες, φαγκριά και άλλα καλά ψάρια, αλλά -δυστυχώς- όχι γαύρο, σαρδέλα ή κάποιο άλλο από αυτά που θεωρούνται δεύτερα.

Ο λογαριασμός Εξαρτάται από το τι θα πάρετε. Υπολογίστε πάντως να «βαστάτε» περί τα 30-40 ευρώ το άτομο.

Η κάβα Πολύ μικρή κάβα, δυσανάλογη της θέσης και της διάθεσης που δημιουργεί ο χώρος. Μόνο δύο ετικέτες από ούζο και κρασί χύμα.

Επιπλέον πληροφορίες Λειτουργεί καθημερινά από τις 7 μ.μ. μέχρι τις 12 μ.μ. και τα Σαββατοκύριακα και αργίες από τις 11 το πρωί. Τα Σαββατοκύριακα καλύτερα να κλείσετε τραπέζι.

Γεωργίου Παπανδρέου 1, Αρτέμιδα, τηλ.: 22940-28.342

Πηγή: gastronomos.gr

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις