ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ - BARS

Vein

Δημοσίευση 5 Μαρτίου 2014, 08:01 / Ανανεώθηκε 28 Φεβρουαρίου 2014, 18:16
Facebook Twitter Whatsapp

Στο στενό δρομάκι της Μάρκου Μπότσαρη στη Γλυφάδα έχει ανοίξει ένα νέο Cheese & Wine bar.

Στο στενό δρομάκι της Μάρκου Μπότσαρη στη Γλυφάδα έχει ανοίξει ένα νέο Cheese & Wine bar.

Ένας μοντέρνος χώρος με έντονα τα industrial στοιχεία, σχεδιασμένος από τον διακοσμητή Νίκο Καραθανάση και την αρχιτεκτόνισσα ιδιοκτήτρια Δέσποινα Χαραλάμπους. Ξύλο, γυμνό μπετόν, φυσικό τουβλάκι, μέταλλο, γυαλί είναι τα βασικά υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για να δώσουν ένα νεοϋρκέζικο στυλ που δένει απόλυτα με τις φωνές των Frank Sinatra, Edith Piaf, Nino Rota των οποίων την επιμέλεια έχει ο Μιχάλης Μανδελενάκης και η Άννα Χρυσκιώτη.

Τη λίστα των κρασιών επιμελήθηκε ο sommellier Γιάννης Χρυσός που αποφάσισε να μας συστήσει τον ελληνικό αμπελώνα δημιουργώντας μια εξαίρετη ομάδα που φροντίζει γι' αυτό και προτείνει ανάμεσα σε 120 κρασιά και αποστάγματα σε φιάλη ή ποτήρι συνδιάζοντας τα με κρύα και ζεστά πιάτα, μπρουσκέτες, σαλάτες και ποικιλίες τυριών-αλλαντικών με αποκορύφωμα τις παρεΐστικες μάχες που γίνονται στο τραπέζι όταν φτάνει το Φοντύ τυριών.

Το Vein ανοίγει καθημερινά στις 8 το πρωί σερβίροντας πρωινό, φρεσκοστυμμένους χυμούς, κρύα και ζεστά ροφήματα και συνεχίζει για lunch break με κρασί, μπύρες, σαλάτες, πίτες, αλμυρές τάρτες, πιάτο ημέρας και γλυκά για να ακολουθήσει το ταξίδι του στο κρασί καθημερινά εκτός Δευτέρας μέχρι τις 2.00 το βράδυ.

Κάθε Τετάρτη φιλοξενεί στα decks την Άννα Χρυσκιώτη και μας ταξιδεύει περίτεχνα στο μεσοπολεμικό Βερολίνο των Καμπαρέ , στο Παρίσι της Piaf , στη Νέα Ορλεάνη των Κρεολών μουσικών , στη Ν.Υόρκη του Luis Armstrong και του Sidney Bechet , αλλά και στην Αθήνα της μοναδικής Βέμπο....

Μάρκου Μπότσαρη 3, Γλυφάδα, τηλ. 2155159777 – 6983863324