current views are: 4

28 Μαΐου 2014
Δημοσίευση05:15

Τούρτα σοκολάτα γάλακτος

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη  και την βανίλια στο μίξερ για αρκετή ώρα ώσπου το μίγμα να γίνει ομοιγενές σαν κρέμα κ να ασπρίσει.
Ανακατέυουμε το αλέυρι με το bakin powder και το κακάο, κι έπειτα το ενσωματώνουμε στο μίγμα μας λίγο λίγο, ανακατεύοντας απαλά και κυκλικά από κάτω προς τα πάνω με μία σπάτουλα.

Δημοσίευση 05:15’
αρθρο-newpost

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη  και την βανίλια στο μίξερ για αρκετή ώρα ώσπου το μίγμα να γίνει ομοιγενές σαν κρέμα κ να ασπρίσει.
Ανακατέυουμε το αλέυρι με το bakin powder και το κακάο, κι έπειτα το ενσωματώνουμε στο μίγμα μας λίγο λίγο, ανακατεύοντας απαλά και κυκλικά από κάτω προς τα πάνω με μία σπάτουλα.

Υλικά 

για 12-14 μερίδες

Για το παντεσπάνι

  • 6 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1,5 κούπα ζάχαρη
  • 1,5 κούπα αλεύρι
  • 1,5 κουταλάκι bakin powder
  • 1 βανίλια
  • 1-2 κουταλιές κακάο 

Για το σιρόπι 

  • 3 φλιτζανάκια του καφέ ζάχαρη 
  • 1,5 φλιτζανάκι του καφέ νερό
  • 2 κουταλιές κονιάκ  

Για την κρέμα σοκολάτα

  • 200 γρ. ζάχαρη (1 κούπα)
  • 1 L γάλα (4 κούπες γεμάτες)
  • 100 γρ. αλεύρι (3/4 της κούπας)
  • 4 κρόκοι
  • 10 γρ. βούτυρο (1 κ.σ.)
  • 300 γρ. σοκολάτα γάλακτος καλής ποιότητας

Για την ganache σοκολάτας

  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος (1 φλιτζάνι)
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος
  • 1 κουταλιά μέλι
  • 150 γρ. μπισκότο τριμένο

Εκτέλεση

Ξεκινάμε με το παντεσπάνι. Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη  και την βανίλια στο μίξερ για αρκετή ώρα ώσπου το μίγμα να γίνει ομοιγενές σαν κρέμα κ να ασπρίσει.Ανακατέυουμε το αλέυρι με το bakin powder και το κακάο, κι έπειτα το ενσωματώνουμε στο μίγμα μας λίγο λίγο, ανακατεύοντας απαλά και κυκλικά από κάτω προς τα πάνω με μία σπάτουλα.

Σε ένα μεσαίο ταψί στρώνουμε λαδόκολλα ακριβώς όσο είναι ο πάτος και στα πλαινά αλείφουμε με βούτυρο. Ρίχνουμε μέσα το μίγμα μας και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά. Πρέπει το παντεσπάνι να φουσκώσει και στην μέση ομοιόμορφα, και όταν το πιέζουμε δεν θα βουλιάζει.

Το κόβουμε με κλωστή ή μεγάλο μακρύ μαχαίρι στην μέση και αφήνουμε να κρυώσει.

Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα.

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα.Σε μία άλλη κατσαρόλα ανακατεύουμε το αλεύρι με την ζάχαρη.Σε μπολ ξεχωρίζουμε τους κρόκους και ρίχνουμε λίγο από το χλιαρό γάλα κι ανακατεύουμε. Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το αλεύρι και την ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε κι άλλο λίγο ζεστό γάλα στο μίγμα.Μόλις πάρει βράση το γάλα, το ρίχνουμε και αυτό και ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα. Βάζουμε στην φωτιά και ανακατεύουμε καλά διαρκώς μέχρι να πήξει.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο μέσα και την σοκολάτα σε κομματάκια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν τελείως. Την αφήνουμε να κρυώσει ανακατεύοντας κάθε 5-10 λεπτά για να μην πιάνει κρούστα. Μετά από μια ώρα περίπου την βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. 

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βράζουμε την ζάχαρη με το νερό κ το κονιάκ για να γίνει σιρόπι αραιό.
Σε μία μεγάλη πιατέλα αρχίζουμε να στήνουμε την τούρτα. Τοποθετούμε το ένα κομμάτι παντεσπάνι, το οποίο σιροπιάζουμε καλά με το σιρόπι.
Απλώνουμε από πάνω την μισή κρέμα σοκολάτας κι αφήνουμε από τις άκρες μισό εκατοστό χωρίς κρέμα.
Τοποθετούμε το δεύτερο κομμάτι παντεσπάνι από πάνω και το σιροπιάζουμε και αυτό. Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα ομοιόμορφα, αυτή την φορά προσέχοντας να καλυφθεί όλο το παντεσπάνι. Την βάζουμε στο ψυγείο. 

Για την ganache 

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να πάρει βράση και προσθέτουμε την κουβερτούρα σε κομματάκια μέχρι να λιώσει καλά. Προσθέτουμε το μέλι κι ανακατεύουμε. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και την βάζουμε στο ψυγείο. Μετά ρίχνουμε και το μπισκότο.
Περιχύνουμε την τούρτα με την ganache προσέχοντας να πάει παντού ομοιόμορφα. 
Διακοσμούμε με τριμένη σοκολάτα ή σαντιγύ όπως θέλουμε.


σχετικα αρθρα