ΓΛΥΚΟ

Φτιάξε το δικό σου, σπιτικό, λιμοντσέλο

Δημοσίευση 23 Απριλίου 2016, 09:01 / Ανανεώθηκε 13 Απριλίου 2016, 17:47
Φτιάξε το δικό σου, σπιτικό, λιμοντσέλο
Facebook Twitter Whatsapp

Το πιο αγαπημένο λικεράκι που προσφέρεται ως κέρασμα στις επισκέψεις και στο τέλος κάθε γεύματος μαζί με το γλυκό και κερδίζει με τη δροσιά και το υπέροχο άρωμα του.

Το πιο αγαπημένο λικεράκι που προσφέρεται ως κέρασμα στις επισκέψεις και στο τέλος κάθε γεύματος μαζί με το γλυκό και κερδίζει με τη δροσιά και το υπέροχο άρωμα του.

Υλικά

για το σιρόπι

  • 8 λεμόνια με αρωματική φλούδα
  • 150γρ. ζάχαρη
  • 750ml βότκα
  • 200ml νερό
  • 200γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Πλένετε πολύ καλά τα λεμόνια. Με ένα κοφτερό μαχαιράκι αφαιρείτε μόνο το κίτρινο μέρος από τις φλούδες τους και τις πολτοποιείτε στο μπλέντερ μαζί με τη ζάχαρη.

Προσθέτετε τον πολτό στη βότκα, την οποία έχετε ρίξει προηγουμένως σε ένα ευρύχωρο βάζο. Το κλείνετε ερμητικά με το καπάκι και το αφήνετε για 6 μέρες σε σκοτεινό μέρος.

Ετοιμάζετε το σιρόπι, βράζοντας για 2 λεπτά το νερό με τη ζάχαρη και το αφήνετε να κρυώσει τελείως.

Σουρώνετε το μίγμα της βότκας περνώντας το από σουρωτήρι στρωμένο με τουλπάνι και προσθέτετε το κρύο σιρόπι. Μεταφέρετε το λικέρ σε μπουκάλι και το διατηρείτε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη.

Πηγή: olivemagazine

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr