
Facebook
Twitter
Whatsapp
Lemon Bars
Υλικά
Για την ζύμη:
- 250 γρ. μαργαρίνη
- 3 φλυτζάνια αλεύρι
- 1 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.σ. κονιάκ (προαιρετικά)
Για την κρέμα:
- 4 αυγά
- 2 φλυτζάνια ζάχαρη
- 1/2 φλυτζάνι αλεύρι
- 1/4 φλυτζάνι γάλα
- 1 βανίλια
- 1 φλυτζάνι χυμό λεμόνι (3 λεμόνια)
- ξύσμα από 2 λεμόνια
Εκτέλεση
-
Σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι, την μαργαρίνη παγωμένη σε κομμάτια, την άχνη, το αλάτι και το κονιάκ.
-
Τρίβετε με τα χέρια σας την μαργαρίνη μέχρι να ομογενοποιηθεί με τα υπόλοιπα υλικά.Πρέπει να είναι μια τριφτή ζύμη σαν τριμμένο μπισκότο.
-
Βάζετε λαδόκολλα σε ένα μικρό ταψάκι και τοποθετείτε την ζύμη.Την στρώνετε καλά στο ταψάκι και την βάζετε στο ψυγείο για 20'.
-
Στη συνέχεια την ψήνετε για 20' στους 200 C.
-
Παράλληλα ετοιμάζετε την κρέμα.Σε ένα μπολ ανακατεύετε καλά την ζάχαρη με τα αυγά.
-
Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά για την κρέμα και ανακατεύετε.
-
Μόλις βγάλετε την ζύμη από τον φούρνο ρίχνετε αμέσως πάνω της τη κρέμα και συνεχίζετε το ψήσιμο για ακόμη 20'.
* Διατηρείται στο ψυγείο.
Πηγή:
cook-cool.blogspot.gr
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις