ΓΛΥΚΟ

Κέικ πορτοκαλιού χωρίς βούτυρο

Δημοσίευση 5 Φεβρουαρίου 2016, 08:01 / Ανανεώθηκε 3 Φεβρουαρίου 2016, 16:02
Κέικ πορτοκαλιού χωρίς βούτυρο
Facebook Twitter Whatsapp

Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Παίρνουμε το ξύσμα από τα 3 πορτοκάλια και κρατάμε τα πορτοκάλια για το χυμό. 

Υλικά

  • 3 αυγά
  • 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις (150 γρ)
  • 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
  • 1 1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 3 πορτοκάλια

για το σιρόπι

  • χυμός από τα 3 πορτοκάλια (περίπου 1 ποτήρι γεμάτο)
  • χυμός από 1/2 λεμόνι
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ποτήρι νερό

Εκτέλεση

Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Παίρνουμε το ξύσμα από τα 3 πορτοκάλια και κρατάμε τα πορτοκάλια για το χυμό. Κτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και το ξύσμα μέχρι να φουσκώσουν.

Κτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα με μια πρέζα αλάτι. Προσθέτουμε κοσκινισμένο το αλεύρι και το μπέικιν πάνω από τους κρόκους των αυγών εναλλάξ με την μαρέγκα. Ανακατεύουμε απαλά από κάτω προς τα πάνω με μία σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι 24χ24 και βάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά.

Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζουμε όλα τα υλικά για 7 λεπτά και περιχύνουμε το κεικ όταν βγεί από το φούρνο. Σερβίρουμε αν θέλουμε με γλυκό πορτοκάλι

Πηγή: mariplateau

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr