ΓΛΥΚΟ

Στρούντελ με μήλο και κανέλα

Δημοσίευση 1 Ιουλίου 2017, 09:01 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2017, 14:35
Στρούντελ με μήλο και κανέλα
Facebook Twitter Whatsapp

Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, την κανέ

Υλικά

 

  • 4 πράσινα μήλα
  • 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. κορν φλάουρ
  • 1 κ.σ. κανέλα σκόνη
  • χυμό από μισό λεμόνι ή λάιμ
  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • λίγη καστάνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, την κανέλα και το χυμό και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτα και το κόβουμε σε 4 ίσα μέρη. Σε κάθε φύλλο βάζουμε 2-3 κουταλιές από τα μήλα.

Τυλίγουμε τα πλάγια και κλείνουμε καλά τις άκρες. Τα βάζουμε στο ταψί με το κλείσιμο προς τα κάτω. Συνεχίζουμε με το άλλο φύλλο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170º C.

Αλείφουμε με λίγο νερό το καθένα και πασπαλίζουμε με λίγη καστανή ζάχαρη. Ψήνουμε για 25-30′.

glykoalmyro.gr

Πηγή: glykoalmyro.gr