Υλικά συνταγής
γάλα: 4 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού
κρόκοι αυγών: 6
ζάχαρη: 1 φλιτζάνι του τσαγιού
βανίλιες: 2
αλάτι: λίγο
πραλίνα από φουντούκια ή καρύδια πεκάν: 1 φλιτζάνι κοπανισμένη και επιπλέον 1/2 φλιτζάνι πραλίνα για το γαρνίρισμα
κρέμα γάλακτος: 350 ml χτυπημένη σε σαντιγί
σταφίδες: 50 γρ.
ρούμι: 1/2 φλιτζάνι
Εκτέλεση συνταγής
- Ζεσταίνετε ελαφρά το ρούμι σε μικρό κατσαρολάκι. Μουσκεύετε τις σταφίδες στο ρούμι για 2 ώρες μέχρι να φουσκώσουν και να μαλακώσουν και τις στραγγίζετε.
- Ζεσταίνετε το γάλα μέχρι να κάψει. Χτυπάτε καλά τους κρόκους των αυγών με το μίξερ και προσθέτετε τη ζάχαρη λίγη λίγη και το αλάτι. Ρίχνετε κατόπιν σιγά σιγά στο μείγμα των κρόκων το ζεστό γάλα ανακατεύοντας σε μπεν μαρί μέχρις ότου το μείγμα πήξει ελαφρά. Αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο για να παγώσει.
- Προσθέτετε τις βανίλιες και την κοπανισμένη πραλίνα. Ανακατεύετε απαλά και αφήνετε το μείγμα να μισοπαγώσει. Κατόπιν ξαναχτυπάτε το παγωτό με το μίξερ για να αφρατέψει. Ενσωματώνετε στο παγωτό τη σαντιγί χτυπώντας πάντα με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα και τέλος τις σταφίδες και ανακατεύετε απαλά.
- Αφήνετε το παγωτό στην κατάψυξη 5 ώρες. Το σερβίρετε σε μπάλες με το ειδικό σκουπ σε μπολ ή χωνάκια και γαρνίρετε με πραλίνα, σπασμένα μπισκότα ή γκοφρετάκια.
Πηγή: icookgreek.com.
ολες οι ειδησεις
- Απεργία ΓΣΕΕ: Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας ενόψει των διαδηλώσεων
- Εξαήμερη εργασία: Τίθεται σε εφαρμογή τον Ιούλιο – Δείτε τι αλλάζει σε συνθήκες και αμοιβές
- «Βράζει» η επιφάνεια της Θάλασσας: Ακραίες Θερμοκρασίες σε Νότιο Ιόνιο και Δωδεκάνησα
- Ο καιρός της Τετάρτης: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας, βροχές και αφρικανική σκόνη
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr