Υλικά συνταγής
- 1 φύλλο σφολιάτας (κρύο απ’ το ψυγείο)
- 300 γρ. άλειμμα σοκολάτας τύπου μερέντα, νουτέλα κ.λπ.
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη ανακατεμένη με 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1 αυγό χτυπημένο
- 2-3 κουταλιές φουντούκια ψιλοκομμένα
- ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση συνταγής
- Απλώνετε την κρύα σφολιάτα σε μια επιφάνεια που έχετε πασπαλίσει με άχνη. Πασπαλίζετε την πάνω μεριά της σφολιάτας με την κρυσταλλική ζάχαρη που έχετε ανακατέψει με την κανέλα.
- Απλώνετε με κουτάλι ή σπάτουλα το άλειμμα σοκολάτας και πασπαλίζετε με τα φουντούκια την επιφάνεια.
- Τυλίγετε σε ρολό από τη μια πλευρά και μόλις φτάσετε στη μέση σταματάτε και ξεκινάτε να τυλίγετε σε ρολό και την απέναντι πλευρά, μέχρι τα δυο ρολά να συναντηθούν.
- Τυλίγετε τη σφολιάτα-ρολό με μεμβράνη και την αφήνετε στην κατάψυξη για μισή ώρα με 40′. Αφού παγώσει κάπως και σφίξει, τη βγάζετε και με κοφτερό μαχαίρι χωρίς δοντάκια την κόβετε σε φέτες.
- Στρώνετε τις φέτες σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, αλείφετε με αυγό την επιφάνεια και τα πλαϊνά τους και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° για 20′ μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Πηγή: icookgreek.com
ολες οι ειδησεις
- Αποκάλυψη-βόμβα για την Κέιτ Μίντλετον: Από ποια μορφή καρκίνου πάσχει η πριγκίπισσα της Ουαλίας
- Δήμος Αθηναίων: Κλείνει 12 παιδικές χαρές για λόγους ασφαλείας – Αιχμές κατά Μπακογιάννη
- «Αδιάκριτος» επιβάτης φωτογράφισε τον Αλέξη Τσίπρα σε πτήση – Το rebranding που μελετούσε στο αεροπλάνο
- Hot η Αλεξάνδρα Παναγιώταρου: Νυχτοπερπατήματα με αβυσσαλέο ντεκολτέ!
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr