ΓΛΥΚΟ

Τρούφες με κονιάκ και κακάο

Δημοσίευση 28 Φεβρουαρίου 2020, 03:00 / Ανανεώθηκε 27 Φεβρουαρίου 2020, 13:32
Τρούφες με κονιάκ και κακάο
Facebook Twitter Whatsapp

«Μεθυσμένα» τραγανά τρουφάκια, γεμισμένα με καρύδια και φιστίκια

Προετοιμασία: 35 λεπτά
Αναμονή: 30 λεπτά
Μαγείρεμα: 15 λεπτά
Μερίδες: 10
Δυσκολία: εύκολο

Υλικά συνταγής

κουβερτούρα: 300 γρ. σπασμένη σε κομματάκια
κρέμα γάλακτος: 60 ml
μπράντι ή κονιάκ: 3 κουταλιές της σούπας
φιστίκια Αιγίνης: 100 γρ. ψίχα, ψιλοκομμένη
καρυδόψιχα: 100 γρ. ψιλοκομμένη
ζάχαρη άχνη: 2 κουταλιές της σούπας, κοσκινισμένη
κακάο: 100 γρ. κοσκινισμένο

Εκτέλεση συνταγής

Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Αναμειγνύετε τη λιωμένη κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος και το κονιάκ ή το μπράντι.

Προσθέτετε την καρυδόψιχα, την άχνη και τα φιστίκια Αιγίνης και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε το μείγμα να σφίξει στο ψυγείο, μέχρι να πλάθεται.

Φτιάχνετε με το μείγμα 24 μικρές τρούφες και τις κυλάτε στο κακάο ώστε να καλυφτούν από παντού. Αφήνετε τις τρούφες να κρυώσουν και τις σερβίρετε φτιάχνοντας ένα μικρό βουναλάκι. Διατηρούνται σε μεταλλικό κουτί.

Πηγή: icookgreek.com
 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr