ΓΛΥΚΟ

Μπουγάτσα με γλυκιά κρέμα γιαουρτιού

Δημοσίευση 10 Μαρτίου 2020, 22:00 / Ανανεώθηκε 10 Μαρτίου 2020, 11:21
Μπουγάτσα με γλυκιά κρέμα γιαουρτιού
Facebook Twitter Whatsapp

Δυσκολία: μέτριο

Υλικά συνταγής

1 γιαούρτι Total 2% (200 γρ.)
250 ml γάλα
120 γρ. ζάχαρη
120 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
2 αυγά
500 γρ. φύλλο κρούστας
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο λιωμένο
1 κουταλάκι του γλυκού ροδόνερο, προαιρετικά
ζάχαρη άχνη, κανέλα

Εκτέλεση συνταγής

Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα το γάλα, τη ζάχαρη και το ροδόνερο. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και ρίχνετε το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας καλά με σύρμα. Προσθέτετε τα αυγά και το γιαούρτι.

Βουτυρώνετε τον πάτο ενός ταψιού και καλύπτετε με φύλλα κρούστας. Γεμίζετε με το μείγμα και καλύπτετε με βουτυρωμένα φύλλα κρούστας από πάνω. Διπλώνετε τις άκρες, βουτυρώνετε και ραντίζετε με νερό. Χαράσσετε με ένα μαχαίρι σε σχήμα ρόμβου.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο 160ºC για 1 ώρα και 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα. Αφήνετε την μπουγάτσα να κρυώσει και σερβίρετε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Πηγή: icookgreek.com
 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr