Υλικά συνταγής
600 ml κρέµα γάλακτος
100 ml γάλα
90 γρ. ζάχαρη
1 ξυλάκι βανίλια σχισµένο κατά µήκος
4 φύλλα ζελατίνης
Για το σερβίρισμα
6 µερίδες γλυκό κουταλιού µαυροκέρασο ή βύσσινο
Εκτέλεση συνταγής
Ζεσταίνετε την κρέµα γάλακτος µε το γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Μόλις το µείγµα αρχίσει να φουσκώνει, το αποσύρετε από τη φωτιά, αφαιρείτε τη βανίλια και το φιλτράρετε, περνώντας το από λεπτό σουρωτήρι.
Προσθέτετε τα φύλλα ζελατίνης, αφού προηγουµένως τα έχετε µαλακώσει σε κρύο νερό.
Αφήνετε το µείγµα να κρυώσει ανακατεύοντας σταδιακά.
Ρίχνετε το µείγµα της κρέµας σε µεγάλη φόρµα ή 6 ατοµικά φορµάκια. Τοποθετείτε τη φόρµα ή τα φορµάκια στο
ψυγείο και τα αφήνετε για 4-5 ώρες µέχρι να σφίξει καλά η κρέµα.
Ξεφορµάρετε την πανακότα ως εξής: βουτάτε τη φόρµα ή τα φορµάκια µέσα σε ζεστό νερό για λίγα δευτερόλεπτα και στη συνέχεια αναποδογυρίζετε σε πιατέλα ή ατοµικά πιάτα. Σερβίρετε την πανακότα και από πάνω γαρνίρετε µε το γλυκό κουταλιού µαυροκέρασο ή βύσσινο.
Πηγή: icookgreek.com
ολες οι ειδησεις
- Eurojackpot: Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη κλήρωση των 115 εκατ. ευρώ – Μέχρι τις 19:00 η κατάθεση δελτίων για το έπαθλο ρεκόρ
- Άμστερνταμ: Μέτρα για τον περιορισμό του υπερτουρισμού – Απαγορεύει να χτιστούν νέα ξενοδοχεία
- ΠΟΥ: Ανησυχία για τη μετάδοση της γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους
- Σίφνος: Κορυφαίος ελληνικός γαστρονομικός προορισμός, σύμφωνα με το Conde Nast Traveler και το National Geographic
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr