Δυσκολία: μέτριο
Υλικά συνταγής
Για τις κρέπες
3 αυγά
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και επιπλέον για το ψήσιμο
1 φλιτζάνι γάλα
¾ φλιτζανιού αλεύρι
Για τη γέμιση
330 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρη, παγωμένη
1 1/2 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια σε σκόνη
topping σοκολάτας έτοιμο ή λιωμένη κουβερτούρα
Εκτέλεση συνταγής
Σ’ ένα μπολ αναμειγνύετε τα αυγά ελαφρά χτυπημένα, το βούτυρο, το γάλα και το αλεύρι μέχρι να γίνουν χυλός. Τον χτυπάτε για λίγο με το μίξερ και τον αφήνετε να μείνει για 60’.
Βουτυρώνετε ελαφρά ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνετε 3 κουταλιές από το χυλό. Απλώνετε το χυλό μετακινώντας το τηγάνι μέχρι να πάει παντού. Μόλις η κρέπα σταθεροποιηθεί και ροδίσει από τη μία πλευρά, την αναποδογυρίζετε και την αφήνετε να πάρει χρώμα και από την άλλη. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία φτιάχνοντας κρέπες μέχρι να τελειώσει ο χυλός.
Χτυπάτε στο μίξερ την παγωμένη κρέμα γάλακτος με την άχνη και τη βανίλια σε σφιχτή σαντιγί. Μοιράζετε τη σαντιγί στις κρέπες και τις τυλίγετε σε ρολό. Περιχύνετε τα ρολά με topping σοκολάτας ή με λίγη κουβερτούρα που θα λιώσετε σε μπεν μαρί.
Συμβουλή
Στις κρέπες αυτές μπορείτε να προσθέσετε τριμμένο μπισκότο, ροδέλες μπανάνας και ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς.
Πηγή: icookgreek.com
ολες οι ειδησεις
- Αποκάλυψη-βόμβα για την Κέιτ Μίντλετον: Από ποια μορφή καρκίνου πάσχει η πριγκίπισσα της Ουαλίας
- Δήμος Αθηναίων: Κλείνει 12 παιδικές χαρές για λόγους ασφαλείας – Αιχμές κατά Μπακογιάννη
- «Αδιάκριτος» επιβάτης φωτογράφισε τον Αλέξη Τσίπρα σε πτήση – Το rebranding που μελετούσε στο αεροπλάνο
- Hot η Αλεξάνδρα Παναγιώταρου: Νυχτοπερπατήματα με αβυσσαλέο ντεκολτέ!
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr