current views are: 15

20 Μαΐου 2020
Δημοσίευση19:40

Θήκες με κρέμα και φράουλες

Τραγανές θήκες κρούστας γεμισμένες με βελούδινη κρέμα και ζουμερές φράουλες.

Δημοσίευση 19:40’

Τραγανές θήκες κρούστας γεμισμένες με βελούδινη κρέμα και ζουμερές φράουλες.

Προετοιμασία: 30 λεπτά
Ψήσιμο: 15 λεπτά
Δυσκολία: μέτριο

Υλικά συνταγής (για 15 θήκες)

Φύλλο κρούστας για γλυκά 1 πακέτο 450γρ.
φράουλες 400γρ.
κρέμα γάλακτος 300γρ
ζαχαρούχο γάλα 250γρ
λεμόνι 1 (το ξύσμα του)
βούτυρο 80γρ ελαφρώς λιωμένο
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
φιστίκια Αιγίνης ψίχα για το πασπάλισμα
ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

Κόβετε κάθε φύλλο σε 4 κομμάτια, χαράσσοντας σε σταυρό. Αλείφετε με λίγο βούτυρο 15 μικρά φορμάκια.

Τοποθετείτε στο καθένα από αυτά 4 κομμάτια φύλλου το ένα πάνω στο άλλο, αλείφοντας με λίγο βούτυρο και αφήνοντας τις άκρες τους να προεξέχουν κάπως ακανόνιστα, ώστε να πάρουν σχήμα θήκης. Ψήνετε τις θήκες στους 180 -200°C μέχρι να ροδίσουν, σε προθερμασμένο φούρνο για 15′. Αφήνετε να κρυώσουν και ξεφορμάρετε προσεκτικά.

Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί και προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα, το ξύσμα λεμονιού και τη βανίλια, χτυπώντας με πιρούνι ή με το σύρμα. Μοιράζετε αυτή τη σαντιγί στις θήκες. Κόβετε τις φράουλες στη μέση και στολίζετε τα γλυκάκια.

Πασπαλίζετε με άχνη, γαρνίρετε με φιστίκια ψιλοκομμένα και ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού και σερβίρετε αμέσως.

Συμβουλή

Οι θήκες πρέπει να γεμίζονται με τη γέμιση και τις φράουλες την τελευταία στιγμή πριν το σερβίρισμα, για να παραμείνουν τραγανές.

Πηγή: icookgreek.com
 


σχετικα αρθρα