Μερίδες: 12
Δυσκολία: εύκολο
Υλικά συνταγής
20 μπισκότα σαβουαγιάρ
350 γρ. τυρί κρέμα
2 αυγά
λίγο αλάτι
300 γρ. ζάχαρη ή 1 1/2 φλιτζάνι
2 φακελάκια του καφέ εσπρεσσο
Εκτέλεση συνταγής
Ξεχωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάτε τους κρόκους με το 1 φλιτζάνι ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
Χτυπάτε τα ασπράδια με το αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτετε το τυρί κρέμα και το 2ο φακελάκι καφέ στο μείγμα των κρόκων χτυπώντας ελαφρά και ρίχνετε κατόπιν τη μαρέγκα κατά μικρές ποσότητες, ανακατεύοντας με ξύλινο κουτάλι με κυκλικές κινήσεις. Αφήνετε την κρέμα τυριού στο ψυγείο.
Διαλύετε το ένα φακελάκι κάφε σε 1/2 φλιτζάνι χλιαρό νερό με 50 γρ. ζάχαρη και σιροπιάζετε ελαφρώς τα σαβουαγιάρ.
Σπάτε τα σιροπιασμένα σαβουαγιάρ στη μέση. Τοποθετείτε τα μισά στη βάση των ποτηριων και προσθέτετε 1 κουταλιά της σούπας κρέμα από πάνω. Στη συνέχεια προσθέτετε τα υπόλοιπα μπισκότα και γεμίζετε τα ποτήρια με κρέμα. Τοποθετείτε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Μπορείτε να γαρνίρετε τα γλυκό με κακάο και να το διακοσμήσετε με κόκκους εσπρέσσο.
Πηγή: icookgreek.com
ολες οι ειδησεις
- Αποκάλυψη-βόμβα για την Κέιτ Μίντλετον: Από ποια μορφή καρκίνου πάσχει η πριγκίπισσα της Ουαλίας
- Δήμος Αθηναίων: Κλείνει 12 παιδικές χαρές για λόγους ασφαλείας – Αιχμές κατά Μπακογιάννη
- «Αδιάκριτος» επιβάτης φωτογράφισε τον Αλέξη Τσίπρα σε πτήση – Το rebranding που μελετούσε στο αεροπλάνο
- Hot η Αλεξάνδρα Παναγιώταρου: Νυχτοπερπατήματα με αβυσσαλέο ντεκολτέ!
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr