current views are: 22

29 Μαΐου 2020
Δημοσίευση19:40

Ατομικά τιραμισού σε ποτήρι

Εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα αφράτο, σπιτικό τιραμισού, που σερβίρεται σε ποτήρι.

Δημοσίευση 19:40’

Εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα αφράτο, σπιτικό τιραμισού, που σερβίρεται σε ποτήρι.

Μερίδες: 12
Δυσκολία: εύκολο

Υλικά συνταγής

20 μπισκότα σαβουαγιάρ
350 γρ. τυρί κρέμα
2 αυγά
λίγο αλάτι
300 γρ. ζάχαρη ή 1 1/2 φλιτζάνι
2 φακελάκια του καφέ εσπρεσσο

Εκτέλεση συνταγής

Ξεχωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάτε τους κρόκους με το 1 φλιτζάνι ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.

Χτυπάτε τα ασπράδια με το αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτετε το τυρί κρέμα και το 2ο φακελάκι καφέ στο μείγμα των κρόκων χτυπώντας ελαφρά και ρίχνετε κατόπιν τη μαρέγκα κατά μικρές ποσότητες, ανακατεύοντας με ξύλινο κουτάλι με κυκλικές κινήσεις. Αφήνετε την κρέμα τυριού στο ψυγείο.

Διαλύετε το ένα φακελάκι κάφε σε 1/2 φλιτζάνι χλιαρό νερό με 50 γρ. ζάχαρη και σιροπιάζετε ελαφρώς τα σαβουαγιάρ.

Σπάτε τα σιροπιασμένα σαβουαγιάρ στη μέση. Τοποθετείτε τα μισά στη βάση των ποτηριων και προσθέτετε 1 κουταλιά της σούπας κρέμα από πάνω. Στη συνέχεια προσθέτετε τα υπόλοιπα μπισκότα και γεμίζετε τα ποτήρια με κρέμα. Τοποθετείτε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Μπορείτε να γαρνίρετε τα γλυκό με κακάο και να το διακοσμήσετε με κόκκους εσπρέσσο.

Πηγή: icookgreek.com
 


σχετικα αρθρα