current views are: 8

2 Ιουνίου 2020
Δημοσίευση00:30

Κορμός με μπισκότα και σπιτικό παγωτό μπανάνα

Δυσκολία: εύκολο

Δημοσίευση 00:30’

Δυσκολία: εύκολο

Υλικά συνταγής

1 πακέτο Cookies Παπαδοπούλου με κακάο και κομμάτια σοκολάτας (180 γρ.)
Κουβερτούρα σε φλούδες ή τρίμμα για το γαρνίρισμα και ροδέλες μπανάνας
Για το παγωτό
2-3 μέτριες μπανάνες
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
250 ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση συνταγής

Παίρνουμε μια μακρόστενη φόρμα κέικ (διαστάσεων: 23 εκ. x 12 εκ.) και την καλύπτουμε με μεμβράνη. Τοποθετούμε ολόκληρα μπισκότα στον πάτο καθώς και στα τοιχώματα της φόρμας. Κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια τα μπισκότα που περίσσεψαν και τα κρατάμε για το παγωτό.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να γίνει αφράτη σαντιγί. Λιώνουμε τις μπανάνες στο μπλέντερ και τις ρίχνουμε στη σαντιγί μαζί με το ζαχαρούχο γάλα. Χτυπάμε λίγο ακόμη μέχρι να γίνει ομοιογενές. Προσθέτουμε τα σπασμένα μπισκότα και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα.

Αδειάζουμε το μείγμα του παγωτού στη φόρμα πάνω από τα μπισκότα. Σκεπάζουμε με τη μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη για 3-4 ώρες περίπου.

Βγάζουμε το παγωτό από την κατάψυξη για 30′, το πασπαλίζουμε με ξύσμα κουβερτούρας, μοιράζουμε ροδέλες μπανάνας και σερβίρουμε.
 
Πηγή: icookgreek.com


σχετικα αρθρα