ΓΛΥΚΟ

Υγρό κέικ σοκολάτας

Δημοσίευση 3 Ιουνίου 2020, 03:00 / Ανανεώθηκε 2 Ιουνίου 2020, 11:05
Υγρό κέικ σοκολάτας
Facebook Twitter Whatsapp

Εύκολο, ζουμερό κέικ σοκολάτας... κόλαση!

Δυσκολία: εύκολο

Υλικά συνταγής

1 1/2 - 2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι κακάο σκόνη (άγλυκο)
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά της σούπας κοφτή μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο (ή φυτικό λάδι)
1 δόση βανίλιας σε σκόνη ή 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα
1 φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι βραστό νερό
2 αυγά

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα άνετο μπολ ή στον κάδο του μίξερ, ανακατεύετε όλα τα στερεά υλικά μαζί: τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Προσθέτετε τα αυγά, το γάλα, το βούτυρο ή το λάδι και τη βανίλια. Αναμειγνύετε τα υλικά με το μίξερ ή το μίξερ χειρός. Προσθέτετε και το ζεστό νερό και ανακατεύετε λίγο ακόμη. 

Μεταφέρετε το μείγμα σε φόρμα για κέικ καλά βουτυρωμένη και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35'-40', βγάζετε το γλυκό και το αφήνετε να κρυώσει εντελώς πριν το σερβίρετε.Αν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε σοκολατένια επικάλυψη: Ζεστάνετε 100 ml κρέμα γάλακτος και λιώστε μέσα 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα κλασική ή γάλακτος. Περιχύνετε το κέικ.

Συμβουλή

Μόλις ρίξετε το βραστό νερό, θα αποκτήσετε ένα πολύ πιο ρευστό μείγμα από τις συνηθισμένες ζύμες για κέικ. Μην ανησυχήσετε. Έτσι πρέπει να είναι.

Πηγή: icookgreek.com
 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις