Δυσκολία: εύκολο
Υλικά συνταγής
1 1/2 – 2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι κακάο σκόνη (άγλυκο)
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά της σούπας κοφτή μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο (ή φυτικό λάδι)
1 δόση βανίλιας σε σκόνη ή 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα
1 φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι βραστό νερό
2 αυγά
Εκτέλεση συνταγής
Σε ένα άνετο μπολ ή στον κάδο του μίξερ, ανακατεύετε όλα τα στερεά υλικά μαζί: τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Προσθέτετε τα αυγά, το γάλα, το βούτυρο ή το λάδι και τη βανίλια. Αναμειγνύετε τα υλικά με το μίξερ ή το μίξερ χειρός. Προσθέτετε και το ζεστό νερό και ανακατεύετε λίγο ακόμη.
Μεταφέρετε το μείγμα σε φόρμα για κέικ καλά βουτυρωμένη και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35′-40′, βγάζετε το γλυκό και το αφήνετε να κρυώσει εντελώς πριν το σερβίρετε.Αν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε σοκολατένια επικάλυψη: Ζεστάνετε 100 ml κρέμα γάλακτος και λιώστε μέσα 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα κλασική ή γάλακτος. Περιχύνετε το κέικ.
Συμβουλή
Μόλις ρίξετε το βραστό νερό, θα αποκτήσετε ένα πολύ πιο ρευστό μείγμα από τις συνηθισμένες ζύμες για κέικ. Μην ανησυχήσετε. Έτσι πρέπει να είναι.
Πηγή: icookgreek.com
ολες οι ειδησεις
- Αποκάλυψη-βόμβα για την Κέιτ Μίντλετον: Από ποια μορφή καρκίνου πάσχει η πριγκίπισσα της Ουαλίας
- Δήμος Αθηναίων: Κλείνει 12 παιδικές χαρές για λόγους ασφαλείας – Αιχμές κατά Μπακογιάννη
- «Αδιάκριτος» επιβάτης φωτογράφισε τον Αλέξη Τσίπρα σε πτήση – Το rebranding που μελετούσε στο αεροπλάνο
- Hot η Αλεξάνδρα Παναγιώταρου: Νυχτοπερπατήματα με αβυσσαλέο ντεκολτέ!
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr