Δυσκολία: εύκολο
Υλικά συνταγής
180 γρ. βούτυρο
100 – 120 γρ. καστανή ζάχαρη
1 αυγό
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές της σούπας κακάο
λίγο αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
2 σακουλάκια κομματάκια σοκολάτας σε σταγόνες
Εκτέλεση συνταγής
Σε ένα μπολ βάζετε και κοσκινίζετε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν, το αλάτι και τις βανίλιες.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτετε το αυγό και συνεχίζετε το χτύπημα για 2′-3′.
Προσθέτετε το μείγμα με το αλεύρι σιγά σιγά και ανακατεύετε με τα χέρια διπλώνοντας τη ζύμη. Αφού η ζύμη έχει ομογενοποιηθεί προσθέτετε τις σταγόνες σοκολάτας. Συνεχίζετε να πλάθετε τη ζύμη ώστε να απλωθούν ομοιόμορφα.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170° C στον αέρα. Στρώνετε λαδόκολλα στη λαμαρίνα και πλάθετε «κεφτεδάκια» στο μέγεθος του γλυκού του κουταλιού. Πλαθετε τα μπισκοτάκια πιέζοντας πιο λεπτές τις άκρες και αφήνοντας πιο πολύ ζύμη στο κέντρο.
Τα ψήνετε για 11′ ακριβώς. Τα βγάζετε και τα αφήνετε λίγο να κρυώσουν πρώτα για να μη διαλυθούν.
Πηγή: icookgreek.com
ολες οι ειδησεις
- Ποιοι παίρνουν 817 ευρώ για 15 μήνες – Η αίτηση
- Τράπεζες: Κλείνουν για τέσσερις ημέρες – Ανατροπές σε μισθούς – Τι ισχύει με τις συναλλαγές
- Επιδόματα: Μέρα πληρωμών η σημερινή – Ποιοι πάνε ταμείο
- Ο καιρός της Παρασκευής: Καλύτερες συνθήκες χωρίς συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr