Υλικά συνταγής
500 γρ. γάλα πλήρες
2 μπαστουνάκια βανίλιας
6 κρόκους αυγών
150 γρ. ζάχαρη
300 ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση συνταγής
Ζεσταίνετε το γάλα μαζί με τα μπαστουνάκια βανίλιας μέχρι να πάρουν μια βράση. Αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε για 30’. Κατόπιν αφαιρείτε τη βανίλια.
Σ’ ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε τους κρόκους των αυγών μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Σιγά σιγά προσθέτετε ανακατεύοντας το γάλα και στη συνέχεια μεταφέρετε το μείγμα σ’ ένα καθαρό κατσαρολάκι. Ανακατεύετε συνεχώς σε πολύ χαμηλή φωτά μέχρι να αρχίσει να πήζει, χωρίς να το αφήσετε να βράσει. Βγάζετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και το βάζετε στο ψυγείο (συντήρηση) για 1 ώρα.
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί. Την ανακατεύετε με τη δροσερή κρέμα αυγών-γάλακτος και βάζετε το μείγμα σε δοχείο κατάλληλο για παγωτό. Καταψύχετε για 2 ώρες ή μέχρι να μισοπαγώσει. Βγάζετε το παγωτό από την κατάψυξη και το χτυπάτε με το μίξερ για 30’’. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία κατάψυξης και χτυπήματος με μίξερ άλλη μια φορά.
Τέλος αφήνετε το παγωτό να παγώσει για άλλες 3 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί πλήρως.
Πηγή: icookgreek.com
ολες οι ειδησεις
- Χαμός μεταξύ Αντώναρου – Στέφου στην εκπομπή One Talk: «Είστε ακροδεξιός» – «Γίνατε Συριζαίος της πλάκας τώρα στα γεράματα»
- Γάζα: Άγριο λιντσάρισμα σε πατέρα ομήρου της Χαμάς (Πολύ σκληρό βίντεο)
- Δημοσκόπηση Metron Analysis: Αυτές είναι οι «κίτρινες κάρτες» για την κυβέρνηση – Σαρώνουν εγκληματικότητα και διαφθορά
- Europa Conference League: Δεν τα κατάφερε ο ΠΑΟΚ – Γνώρισε δεύτερη ήττα στην Τούμπα από την Μπριζ και είπε αντίο στη διοργάνωση (Βίντεο)
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr