
Facebook
Twitter
Whatsapp
Ισπανία- Πατάτες Bravas
Υλικά
Για τις πατάτες
- 500 γρ. πατάτες
- ελαιόλαδο
- αλάτι
Για τη σάλτσα Brava
- 5 ντομάτες
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
- 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα καπνιστή
- ½ κουταλάκι του γλυκού τσίλι
- ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
- ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 2 κουταλιές της σούπας ξύδι από σέρι ή από κόκκινο κρασί
- Αλάτι
Για τη μαγιονέζα
- 200 ml. μαγιονέζα
- 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
- 2 σκελίδες σκόρδο βρασμένες
Εκτέλεση
- Κόβουμε τις πατάτες σε κύβους περίπου 2-3 εκατοστών.
- Τις βάζουμε να βράσουν σε αφθονο αλατισμένο νερό για 5-6 λεπτά. Τις βάζουμε σε τρυπητό για να στεγνώσουν καλά, πριν τις τηγανίσουμε.
- Ψικοκόβουμε ή τρίβουμε τις ντομάτες. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι να ζεσταθεί.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες, τα μπαχαρικά, την ζάχαρη κα το αλάτι.Βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μείνει περίπου με το ¼ των υγρών της. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το ξύδι.
- Τηγανίζουμε τις πατάτες στο ελαιόλαδο.
- Ανακατεύουμε την μαγιονέζα με το χυμό λεμονιού και το σκόρδο το οποίο πολτοποιούμε.
- Σερβίρουμε τις ζεστές πατάτες με αρκετή σάλτσα Brava, από πάνω μαγιονέζα και πάπρικα!!!
Πηγή:
funkycook.gr
Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr