
Facebook
Twitter
Whatsapp
Μπριζόλες μοσχαρίσιες με κρέμα και κρασί Πόρτο
Υλικά (για 4 μερίδες)
- 4 μπριζόλες μοσχαρίσιες
- λίγο αλεύρι
- 50 γρ. βούτυρο
- 150 γρ. μανιτάρια
- 1/4 φλ. κρασί πόρτο
- 1 φλ. τσ. κρέμα γάλακτος
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζετε στις μπριζόλες αλάτι, πιπέρι και αλεύρι. Λιώνετε το βούτυρο στην κατσαρόλα και ροδίζετε τις μπριζόλες και από τις 2 μεριές. Μαγειρεύετε για 30 λεπτά περίπου (ή 12 σε χύτρα). Στο τέλος βγάζετε τις μπριζόλες και τις τοποθετείτε σε μια πιατέλα.
- Βάζετε τα μανιτάρια σε ένα τηγανάκι και τα αφήνετε να μαραθούν για 5 λεπτά. Προσθέτετε την κρέμα, το πόρτο (κρασί) και αλατοπίπερο και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση.
- Περιχύνετε τις μπριζόλες με τη σάλτσα και σερβίρετε!
Πηγή:
sidages.gr
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις