ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Kαμπίλι: Ριζότο από το Αφγανιστάν

Δημοσίευση 16 Οκτωβρίου 2013, 16:57 / Ανανεώθηκε 16 Οκτωβρίου 2013, 17:21
Kαμπίλι: Ριζότο από το Αφγανιστάν
Facebook Twitter Whatsapp

Τρίβουμε τα καρότα στη χονδρή πλευρά του τρίφτη και τα τηγανίζουμε μαζί με τις σταφίδες μέχρι να πάρουν καραμελένιο χρώμα. Φροντίζουμε να αλατίσουμε ελαφρά...

Υλικά

  • 1/2 κιλό ρύζι μακρύκοκκο
  • 4 μεγάλα καρότα
  • 1 φλυτζάνι σταφίδες ξανθές και μαύρες
  • αλατοπίπερο
  • 1/3 φλυτζανιού λάδι
  • 4-5 στήμονες σαφράν ή 1/2 κουταλάκι κουρκουμά

Εκτέλεση

Τρίβουμε τα καρότα στη χονδρή πλευρά του τρίφτη και τα τηγανίζουμε μαζί με τις σταφίδες μέχρι να πάρουν καραμελένιο χρώμα. Φροντίζουμε να αλατίσουμε ελαφρά.

Βράζουμε το ρύζι σε αλατισμένο νερό και το σουρώνουμε κρατώντας το αρκετά υγρό. Μεταφέρουμε το ρύζι σε πλατιά κατσαρόλα με καυτό λάδι και προσθέτουμε το σαφράν διαλυμένο σε 1/2 ποτηράκι νερό ή τον κουρκουμά. Ανακατεύουμε καλά, δοκιμάζουμε το αλάτι, αφού τηγανιστεί το ρύζι χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο ελάχιστο και απλώνουμε στην επιφάνεια το μείγμα με τα καρότα και τις σταφίδες.
Σκεπάζουμε με καθαρή βαμβακερή πετσέτα το ρύζι και αφήνουμε το φαγητό σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά.

ΤIP: Παρ’ ότι είναι γνωστό στους περισσότερους ότι ο κρόκος Κοζάνης δίνει ίσως την καλύτερη ποιότητα σαφράν, αξίζει να ξέρουμε ότι η μεγαλύτερη παραγωγή γίνεται στο Ιράν όπου ασχολούνται με τη συλλογή και την καλλιέργειά του περίπου 1.000.000 άνθρωποι το χρόνο αλλά και στο Αφγανιστάν το οποίο έρχεται δεύτερο σε παραγωγή και αυτός είναι ο λόγος που  το σαφράν συμπεριλαμβάνεται σε πολλές παραδοσιακές συνταγές.

Πηγή: greenchef.gr

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr