
Το αγαπημένο κυριακάτικο φαγητό των ιταλοαμερικανών της Νέας Υόρκης μπορεί να γίνει και το δικό σας αγαπημένο
Υλικά
- ½ κιλού κιμά μοσχαρίσιος
- 1 μεγάλο αυγό
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- 2 κουταλιές ψιλοκομμένος μαϊντανός
- ¼ φλιτζανιού ψίχουλα ψωμιού
- ¼ φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα
- 1 κονσέρβα πουρέ ντομάτας
- 1 πακέτο μακαρόνια
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
• Σε ένα μεγαλούτσικο σκεύος το τοποθετήστε τον κιμά, τα ψίχουλα, το σκόρδο, τον μαϊντανό, το αυγό και την παρμεζάνα. Αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε. Πλάστε περίπου 16 κεφτεδάκια.
• Βάλτε ένα βαρύ σκεύος σε μέτρια φωτιά, ρίξτε ελάχιστο λάδι (δυο κουταλιές περίπου) και σοτάρετε τα κεφτεδάκια μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσοχή στο πως θα τα τοποθετήσετε στην κατσαρόλα για να μην διαλυθούν! Μετά από 8 – 10 λεπτά, προσθέστε τον πουρέ ντομάτας και μαγειρέψτε μέχρι η σάλτσα να φτάσει στην επιθυμητή πυκνότητα. Δοκιμάστε και διορθώστε το αλάτι και το πιπέρι.
• Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο νερό που κοχλάζει ρίξτε τα μακαρόνια και ακολουθήστε τις οδηγίες της συσκευασίας, αφαιρώντας ένα λεπτό από τον χρόνο βρασμού.
• Ρίξτε τα αχνιστά μακαρόνια στη σάλτσα που βράζει, ανακατέψτε με προσοχή για κανένα λεπτό ή μέχρι η πάστα να «τραβήξει» και κλείστε το μάτι.
Καλή απόλαυση!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
- Έβρος: Σε ελληνικό έδαφος οι 39 πρόσφυγες - Περισυνελλέγησαν από τις Αρχές - Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.
- Ακραίες προκλήσεις από Μπαχτσελί: Βάζει στο στόχαστρο τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο για μια φανέλα!
- Ζάκυνθος: Συνελήφθη φαρσέρ στο αεροδρόμιο - Το... τρολ από τη Βρετανία ανακοίνωνε καθυστερήσεις πτήσεων (Βίντεο)
- Οι κοριοί μπορούν να… ροκανίσουν τον Μητσοτάκη;
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr