current views are: 1

21 Ιουνίου 2014
Δημοσίευση06:01

Λαχταριστό κοτόπουλο γκιουβετσάκι στο φούρνο

Tο έκανα στο φούρνο  γιατί μου  αρέσει έτσι που μελώνει το ζυμαρικό, και το κοτόπουλο γίνεται ιδιαίτερα ζουμερό.

Δημοσίευση 06:01’
αρθρο-newpost

Tο έκανα στο φούρνο  γιατί μου  αρέσει έτσι που μελώνει το ζυμαρικό, και το κοτόπουλο γίνεται ιδιαίτερα ζουμερό.

Tο έκανα στο φούρνο  γιατί μου  αρέσει έτσι που μελώνει το ζυμαρικό, και το κοτόπουλο γίνεται ιδιαίτερα ζουμερό.

Υλικά

4-5 μπούτια από κοτόπουλο
1 πακέτο κριθαράκι
1 κονσέρβα ντοματάκια αποφλοιωμένα -(περασμένα από το moylti-να πολτοποιηθούν.
1 κουταλιά πελτέ
θυμάρι ξερό, αλάτι-πιπέρι και τυρί τριμμένο στο σερβίρισμα 
λάδι

Εκτέλεση

Το φτιάχνω  ως εξής
. Αλατοπιπερώνω το κοτόπουλο και το βάζω στο ταψί. Ρίχνω και την ρίγανη.
. Λιώνω τα ντοματάκια, τα ρίχνω στο ταψί με τον πελτέ.
. Προσθέτω ζεστό νερό , αρκετό , σχεδόν να καλύψει το κοτόπουλο, περίπου 1 λίτρο.Ψήνω στους 180 περίπου 1 1/2 ώρα, ενδιάμεσα γυρνάω το κοτόπουλο  και από την άλλη πλευρά.
Όταν ψηθή, βγάζω το κοτόπουλο σε μια πιατέλα και το διατηρώ ζεστό.
Ρίχνω στο ταψί λίγο λάδι ή βούτυρο – ( δεν έχω βάλει  λάδι από την  αρχή- το λίπος του κοτόπουλου θα δώσει ένα ωραίο ζουμί από μόνο του)-συμπληρώνω με νερό  και ρίχνω μέσα το κριθαράκι Ανακατεύω να απλωθεί στο ταψί..Δοκιμάζω ,μετά την προσθήκη του νερού, μήπως χρειάζεται λίγο αλάτι.
Το ζουμί μας πρέπει να ειναι αρκετό, διότι εκεί θα βράσει το κριθαράκι για 25 λεπτά.Προσέχουμε ανα διαστήματα να ανακατεύουμε το κριθαράκι,για να μην κολλήσει.Προσθέτουμε  το κοτόπουλο 5 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο, για να ειναι ζεστό και το κοτόπουλο.Μήν το αφήσετε να στεγνώση, πρέπει να ειναι ζουμερό, εκεί ειναι και η νοστιμιά του όλη.
Σερβίρω στο πιάτο με τυρί τριμμένο, η κομματάκια φέτας.


σχετικα αρθρα