Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Συνταγή της ημέρας

Δημοσίευση 4 Δεκεμβρίου 2010, 11:08 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Συνταγή της ημέρας
Facebook Twitter Whatsapp

Μοσχάρι σιγοβρασμένο σε μπύρα

Υλικά

- 900 γραμ. μοσχαρίσιο φιλέτο κομμένο σε κυβάκια
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 6 σκελίδες σκόρδο χονδροκομμένες
- 1 κουταλάκι κόκκους κύμινο
- 1 κουταλάκι κόκκους κόλιανδρο
- 1 κουτί μπύρα
- 1 κουταλιά αλέυρι
- έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες

- Σε ένα μικρό τηγάνι, βάζετε τους κόκκους κύμινου και κόλιανδρου και σε μέτρια φωτιά τα αφήνετε λίγο να απελευθερώσουν τα αρώματά τους. Μετά, τα βάζετε σε ένα γουδί και τα κονιοποιείτε.
- Σε ένα άλλο τηγάνι, βάζετε ελαιόλαδο μέχρι να καλυφθεί ο πάτος και σωτάρετε το σκόρδο και τα κρεμμύδια, ώσπου να αποκτήσουν ένα ωραίο καφέ χρώμα. Έπειτα, προσθέτετε τα μπαχαρικά και το αλεύρι, ανακατεύετε και αποσύρετε από τη φωτιά.
- Σε άλλο τηγάνι, βάζετε ελαιόλαδο και σωτάρετε πολύ καλά λίγους-λίγους τους κύβους φιλέτου.
- Σε μία γάστρα βάζετε τους σωταρισμένους κύβους μοσχαριού, το μίγμα των κρεμμυδιών, την μπύρα, το αλάτι, το πιπέρι, ελάχιστο λεμόνι και ψήνετε το φαγητό στο φούρνο σκεπασμένο για τουλάχιστον 1,5 ώρα στους 200 βαθμούς.

Tip

- Το κρέας θα πρέπει να είναι συνέχεια καλυμμένο από μπύρα. Γι' αυτό, αν χρειαστεί, προσθέστε λίγη ακόμα.
- Ταιριάζει τέλεια με πουρέ πατάτας.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr