Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Καραβίδες με λαχανικά και νιόκι παρμεζάνας φρικασέ

Δημοσίευση 16 Δεκεμβρίου 2010, 04:48 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Καραβίδες με λαχανικά και νιόκι παρμεζάνας φρικασέ
Facebook Twitter Whatsapp

Καραβίδες με λαχανικά και νιόκι παρμεζάνας φρικασέ

Υλικά

για καραβίδες
Καραβίδες 3τμχ
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο

Υλικά για αυγολέμονο
Κρόκοι 4τμχ
Ζωμός
Αλάτι
Πιπέρι
Μαϊντανός
Βούτυρο
Λεμόνι χυμό
Άνιθο

Υλικά για λαχανικά
Άνιθος
Κολοκύθι
Μαϊντανός
Καρότο
Φρέσκο κρεμμύδι
Σέλερυ
Βλήτα

Υλικά για νιόκι
Πατάτα 500γρ
Αλεύρι ½ κούπα
Παρμεζάνα 20γρ
Κρόκος 1τμχ
Αλάτι
Πιπέρι
Τσάιβς

 Εκτέλεση

Για τις καραβίδες
Καθαρίζουμε τις καραβίδες. Σωτάρουμε ελαφρά και αλατοπιπερώνουμε.

Για τα λαχανικά
Κόβουμε το κολοκύθι και το καρότο ζουλιέν και τα μπλανσάρουμε. Κόβουμε το κρεμμύδι και το σέλερυ. Κρατάμε τα φύλλα από τα βλήτα και τα τσιγαρίζουμε.

Για το αυγολέμενο
Βράζουμε το ζωμό και κάνουμε λιεζόν με τα αυγά. Προσθέτουμε το λεμόνι, το βούτυρο και καρυκεύουμε. Τέλος, τα μυρωδικά.

Για το νιόκι
Περνάμε τις πατάτες από το μύλο λαχανικών και απλώνουμε σε ένα ταψί να κρυώσει. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, παρμεζάνα και τσάιβς και πλάθουμε ελαφρά. Προσθέτουμε τον κρόκο και τέλος το αλεύρι. Ανοίγουμε και κόβουμε το νιόκι. Βράοζυμε σε νερό και κρυώνουμε σε νερό με πάγο.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις