Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ραγού Τοσκάνης

Δημοσίευση 30 Δεκεμβρίου 2010, 09:35 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ραγού Τοσκάνης
Facebook Twitter Whatsapp

Ραγού Τοσκάνης

Συστατικά

* ½ φλιτζάνι φασόλια (χάντρες, μαυρομάτικα, άσπρα)
* 300 γρ. μοσχάρι ψιλοκομμένο σε κυβάκια
* 100 γρ. συκωτάκια πουλιών ψιλοκομμένα
* 100 γρ λουκάνικο
* 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
* 2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
* 1 peperoncino (καυτερή πιπερίτσα, αν θέλετε)
* 1 ½ κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομμένα
* 2 κουταλιές της σούπας φυλλαράκια δεντρολίβανου
* ½ φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
* ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
* 1 πακέτο ταλιατέλες ή παπαρδέλες

Οδηγίες συνταγής

* Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και πριν κάψει προσθέτουμε τα συκωτάκια πουλιών, το κρέας, το λουκάνικο και τα φασόλια, την καυτερή πιπερίτσα το σκόρδο και το κρεμμύδι. Τα σοτάρουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα για 10 λεπτά.
* Σβήνουμε με το κρασί και ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα 2 λεπτά για να φύγει το αλκοόλ. Προσθέτουμε την ντομάτα, το δεντρολίβανο, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα ανακατεύοντας σε αραιά διαστήματα.
* Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε νερό και προσθέτουμε αλάτι. Μόλις το νερό κοχλάσει ρίχνουμε τα ζυμαρικά. Πρέπει να συγχρονίσουμε το μαγείρεμα για να γίνουν και η πάστα και η σάλτσα την ίδια ώρα.
* Μόλις σουρώσουμε τα ζυμαρικά ρίχνουμε στην κατσαρόλα 1 φλιτζάνι από τη σάλτσα ραγού. Προσθέτουμε τις ταλιατέλες και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε αμέσως και προσθέτουμε σάλτσα ραγού πάνω στα ζυμαρικά. Απαραίτητη είναι και η παρουσία της Παρμεζάνας. Αυτό ήταν! Ένα πιάτο που θα σας μείνει αξέχαστο.
* Διάρκεια: 1 ώρα και 15 λεπτά