Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Μοσχάρι νουά με πορτοκάλι

Δημοσίευση 1 Ιανουαρίου 2011, 09:31 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Μοσχάρι νουά με πορτοκάλι
Facebook Twitter Whatsapp

Μοσχάρι νουά με πορτοκάλι

ΥΛΙΚΑ

* 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
* 1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά, ξεσποριασμένη και κομμένη σε λεπτές λουρίδες
* 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
* 1 1/2 φλιτζάνι ρύζι Basmati
* 1 κουταλιά του γλυκού μπούκοβο, ή μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
* 1/2 φλιτζάνι ασπρισμένα αμύγδαλα, κομμένα σε μπαστουνάκια
* 1 ξύλο κανέλα
* 3-4 κλωστίτσες σαφράν
* ξύσμα από ένα πορτοκάλι, ζεματισμένο και στραγγισμένο καλά
* 3 φλιτζάνια ζωμό κότας, ή περισσότερο
* 1 φλιτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκάλι
* 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
* αλάτι
* κλωναράκια φρέσκο θυμάρι ή μαϊντανό, για να στολίσετε

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάστε το ρύζι 40 λεπτά προτού να σερβίρετε. Σοτάρετε σε κατσαρόλα το κρεμμύδι και την πιπεριά με το λάδι ανακατεύοντας με σπάτουλα μέχρι να μαλακώσουν, 8-10 λεπτά. Πλύντε καλά το ρύζι σε σήτα και προσθέστε το στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας 3-4 λεπτά, να απορροφήσει το λάδι. Προσθέστε το μπούκοβο ή πιπέρι, τα αμύγδαλα, την κανέλα, το σαφράν και το ξύσμα, το χυμό πορτοκάλι και όσο ζωμό χρειάζεται για να σκεπαστεί το ρύζι και να περισσεύει επάνω το ζουμί 2 εκ. Μόλις πάρει βράση, σκεπάστε την κατσαρόλα και ύστερα από 1 λεπτό σβήστε τη φωτιά και αφήστε το ρύζι σκεπασμένο για 12 λεπτά. Πετάξτε το ξύλο κανέλα, προσθέστε το βούτυρο, ανακατέψτε ζωηρά, δοκιμάστε και διορθώστε τη γεύση βάζοντας επιπλέον πιπέρι και αλάτι. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με μαϊντανό ή θυμάρι, μαζί με το κρέας.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr