Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Βελουτέ μανιταρόσουπα

Δημοσίευση 3 Ιανουαρίου 2011, 07:10 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Βελουτέ μανιταρόσουπα
Facebook Twitter Whatsapp

Βελουτέ μανιταρόσουπα

Υλικά

1/2 κιλό μανιτάρια (πορτομπέλο) κομμένα σε πολύ λεπτές φετούλες

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 μέτρια πατάτα ξεφλουδισμένη και κομμένη σε μικρά κυβάκια

1/2 φλυτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1/4 φλυτζάνι ελαιόλαδο

1/2 φλυτζάνι λευκό κρασί

4 φλυτζάνια ζεστό νερό

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, την πατάτα και τα μανιτάρια μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και το ζεστό νερό. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά ώσπου να γίνουν τα μανιτάρια και η πατατούλα για 15-20 λεπτά.Παίρνουμε τη σούπα και την αλέθουμε στο μπλέντερ, για να γίνει βελουτέ. Τη μεταφέρουμε ξανά στην κατσαρόλα και την ζεσταίνουμε για 5 λεπτά ακόμα. Τη σερβίρουμε ζεστή και τη υποστηρίζουμε γευστικά με φρεσκοαλεσμένο πιπέρι.