Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 Τάρτα με Σολωμό

Δημοσίευση 4 Ιανουαρίου 2011, 09:29 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
 Τάρτα με Σολωμό
Facebook Twitter Whatsapp

 Τάρτα με Σολωμό

Υλικά:

400 γρ. ζύμη τάρτας

100 γρ. καπνιστός σολωμός ψιλοκομμένος

40 γρ. βούτυρο

1 φιλέτο σολωμού αχνισμένο και ψιλοκομμένο

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 αυγά

1 μικρό πράσο -μόνο το λευκό μέρος- σε ροδέλες

200 ml. κρέμα γάλακτος

1 κολοκυθάκι κομμένο σε ροδέλες

1 κ.τ.σ. παρμεζάνα τριμμένη

1 κ.τ.γ. μουστάρδα

1 κ.τ.γ. άνηθος ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

Απλώνουμε την έτοιμη ζύμη τάρτας στο ταψάκι, προσέχουμε να απλωθεί καλά και στα πλαϊνά της φόρμας. Το βάζουμε στο ψυγείο για ένα τέταρτο. Εν συνεχεία προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190οC. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο, τρυπάμε με πιρούνι τη βάση σε αρκετά σημεία και αν εξέχουν κομμάτια πάνω απο το ταψάκι τα κόβουμε. Σκεπάζουμε τη τάρτα με χαρτί ψησίματος, απο πάνω γεμίζουμε ξερά φασόλια και ψήνουμε για 10'. 'Επειτα το βγάζουμε από το φούρνο, αφαιρούμε το χαρτί με τα φασόλια και ψήνουμε για άλλα 5' ώσπου να πάρει ένα ωραίο χρώμα. Μετά ζεσταίνουμε τη μισή δόση του βουτύρου σε μια κατσαρόλα και τηγανίζουμε το κρεμμύδι και το πράσο να μαλακώσουν -προσέχουμε όμως να μην πάρουν χρώμα-. Στο υπόλοιπο βούτυρο τηγανίζουμε τα κολοκυθάκια για 5'. Εν συνεχεία αλείφουμε τη βάση της τάρτας με τη μουστάρδα και απλώνουμε απο πάνω όλα τα λαχανικά που τηγανίσαμε και τον σολωμό. Σ'ενα μπόλ χτυπάμε τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε το μείγμα μας πάνω από την τάρτα και ψήνουμε για 20-30'.