Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Σπαγγέτι με σολομό, βότκα και πεπεροντσίνο

Δημοσίευση 11 Ιανουαρίου 2011, 08:09 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Σπαγγέτι με σολομό, βότκα και πεπεροντσίνο
Facebook Twitter Whatsapp

Σπαγγέτι με σολομό, βότκα και πεπεροντσίνο

Υλικά
1 πακέτο (500 γραμ.) μακαρόνια (σπαγκέτι, λινγκουίνε ή ταλιολίνι)
150 γραμ. καπνιστό σολομό κομμένο σε λωρίδες 1×5 εκατ. (με κοφτερό μαχαίρι ή ψαλίδι)
200 ml κρέμα γάλακτος (το καλοκαίρι ειδικά προτείνω την πράσινη με τα μειωμένα λιπαρά)
1 σφηνάκι βότκα
μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο (και ει δυνατόν όχι πολύ λεπτό για να φαίνεται)
αλάτι
1 κ.γ. πεπεροντσίνο (μπούκοβο) και περίπου 1 κ.γ. για κάθε πιάτο στο σερβίρισμα

Εκτέλεση

Μαρινάρετε το σολομό: Σε μπολ ρίχνετε την κρέμα, τη βότκα και τις λωρίδες του σολομού, μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το 1 κ.γ. πεπεροντσίνο. Ανακατεύετε και αφήνετε το μείγμα να μαριναριστεί σε θερμοκρασία δωματίου για μισή ώρα.

Κάνετε τα ζυμαρικά: Tα βράζετε σε μπόλικο αλατισμένο νερό al dente, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τα στραγγίζετε κρατώντας 1 φλυτζ. από το νερό που έβρασαν, για την περίπτωση που χρειαστεί λίγο να προστεθεί στη σάλτσα. Tα αδειάζετε σε πιατέλα σερβιρίσματος, προσθέτετε το σολομό και τη σάλτσα και ανακατεύετε.

Σερβίρισμα: Πασπαλίζετε κάθε πιάτο με πεπεροντσίνο, βάζετε τα ζυμαρικά, τοποθετείτε 3-4 κομματάκια σολομού και ρίχνετε μερικά ακόμη φλέικς πάνω τους.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr