Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Σπαγγέτι με σολομό, βότκα και πεπεροντσίνο

Δημοσίευση 11 Ιανουαρίου 2011, 08:09 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Σπαγγέτι με σολομό, βότκα και πεπεροντσίνο
Facebook Twitter Whatsapp

Σπαγγέτι με σολομό, βότκα και πεπεροντσίνο

Υλικά
1 πακέτο (500 γραμ.) μακαρόνια (σπαγκέτι, λινγκουίνε ή ταλιολίνι)
150 γραμ. καπνιστό σολομό κομμένο σε λωρίδες 1×5 εκατ. (με κοφτερό μαχαίρι ή ψαλίδι)
200 ml κρέμα γάλακτος (το καλοκαίρι ειδικά προτείνω την πράσινη με τα μειωμένα λιπαρά)
1 σφηνάκι βότκα
μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο (και ει δυνατόν όχι πολύ λεπτό για να φαίνεται)
αλάτι
1 κ.γ. πεπεροντσίνο (μπούκοβο) και περίπου 1 κ.γ. για κάθε πιάτο στο σερβίρισμα

Εκτέλεση

Μαρινάρετε το σολομό: Σε μπολ ρίχνετε την κρέμα, τη βότκα και τις λωρίδες του σολομού, μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το 1 κ.γ. πεπεροντσίνο. Ανακατεύετε και αφήνετε το μείγμα να μαριναριστεί σε θερμοκρασία δωματίου για μισή ώρα.

Κάνετε τα ζυμαρικά: Tα βράζετε σε μπόλικο αλατισμένο νερό al dente, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τα στραγγίζετε κρατώντας 1 φλυτζ. από το νερό που έβρασαν, για την περίπτωση που χρειαστεί λίγο να προστεθεί στη σάλτσα. Tα αδειάζετε σε πιατέλα σερβιρίσματος, προσθέτετε το σολομό και τη σάλτσα και ανακατεύετε.

Σερβίρισμα: Πασπαλίζετε κάθε πιάτο με πεπεροντσίνο, βάζετε τα ζυμαρικά, τοποθετείτε 3-4 κομματάκια σολομού και ρίχνετε μερικά ακόμη φλέικς πάνω τους.