Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Βενετσιάνικο συκώτι αλά Pandespani

Δημοσίευση 15 Ιανουαρίου 2011, 11:25 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Βενετσιάνικο συκώτι αλά Pandespani
Facebook Twitter Whatsapp

Βενετσιάνικο συκώτι αλά Pandespani

Υλικά (για 4 άτομα)
500 γραμ. χοιρινό ή βοδινό συκώτι, κομμένο σε λωρίδες πάχους 1 εκατ.
500 γραμ. άσπρα κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές λωρίδες (κατά το μήκος τους)
100 γραμ. βούτυρο
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
χοντρό αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Eκτέλεση

Κάνετε τα κρεμμύδια: Σε τηγάνι λιώνετε 50 γραμμάρια βούτυρο σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε τα κρεμμύδια. Μαγειρεύετε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Προσθέστε 100ml νερού και ψήνετε για 12-15 λεπτά σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι τα κρεμμύδια να μαλακώσουν και το υγρό να απορροφηθεί εντελώς. Aποσύρετε και αδειάζετε τα κρεμμύδια σε ανάλογου μεγέθους μπολ.
Μαγειρεύετε το συκώτι: Στο ίδιο τηγάνι και σε δυνατή φωτιά λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο και μόλις είναι αρκετά ζεστό και αφρίζει, βάζετε το συκώτι. Μαγειρεύετε για 2-3 λεπτά γυρίζοντάς το. Δεν βάζετε αλάτι.  Η έλλειψη του αλατιού στο μαγείρεμα, που πρέπει να είναι σύντομο, διατηρεί το συκώτι μαλακό. Προσθέστε τα 2/3 των κρεμμυδιών στο συκώτι, αναμειγνύοντας για μισό λεπτό, ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και το χυμό λεμονιού και πασπαλίζετε με τις 2 κ.σ. μαϊντανό.
Σερβίρισμα: Ξεχωρίζετε 1-2 κομματάκια συκωτιού για κάθε πιάτο (ανάλογα με το μέγεθός τους και το αρχικό σας κόψιμο) και τα κόβετε σε μήκος γύρω στα 2-3 εκατ. Σε ζεστά πιάτα βάζετε μια στρώση από το συκώτι με τα κρεμμύδια (το μείγμα αυτό έχει σκούρο χρώμα καραμέλας),  που έχετε στο τηγάνι. Πάνω της τοποθετείτε μια μεγάλη κουταλιά (το 1/4 της συνολικής ποσότητας) των άσπρων κρεμμυδιών που κρατήσατε χωριστά και ακουμπάτε στην κορυφή 2-3 διαφορετικού μεγέθους κομμάτια συκωτιού. Γαρνίρετε με λίγο επιπλέον μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr