Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Λουκάνικα με ημίγλυκο σπουμάντε και λαχανικά

Δημοσίευση 19 Ιανουαρίου 2011, 08:51 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Λουκάνικα με ημίγλυκο σπουμάντε και λαχανικά
Facebook Twitter Whatsapp

Λουκάνικα με ημίγλυκο σπουμάντε και λαχανικά

Υλικά (για 5-6 άτομα)
30-40 εκατ. περίπου λουκάνικο Μάνης σε φέτες 1 εκατ.
3 λουκάνικα με πράσο (12 εκατ. περίπου το καθένα), κομμένα σε φέτες 1 εκατ.
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
3 μεσαία κόκκινα κρεμμύδια κομμένα στα 8
2 μεσαία καρότα σε ροδέλες 1 εκατ.
2 πράσα σε ροδέλες 1 εκατ.
2 μπαστουνάκια σέλερι σε κομμάτια 1 εκατ.
3 πιπεριές (κόκκινη, πορτοκαλί, κίτρινη) σε λωρίδες
150 ml ημίγλυκο σπουμάντε ή άλλο αφρώδες κρασί
100 ml νερό
1/2 κ.γ. πιπέρι καγέν (ή περισσότερο, αν το θέλετε πιο καυτερό)
1/2 κ.γ. τσίλι φλέικς
αλάτι, πιπέρι
μαϊντανός ψιλοκομμένος και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού (1 κ.γ. περίπου) για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Ετοιμάζετε τα λουκάνικα: Τα βάζετε σε φραδιά κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά και τα σοτάρετε με ό,τι βγάλουν τα ίδια, ανακατεύοντάς τα, για 5 λεπτά. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα.
Ολοκλήρωση: Βάζετε στην ίδια κατσαρόλα τα κρεμμύδια και σε μέτρια φωτιά (προς δυνατή) τα γυρίζετε για άλλα 3-4 λεπτά να τσιγαριστούν ελαφρά. Προσθέτετε τα καρότα και τσιγαρίζετε για άλλα 2 λεπτά. Ρίχνετε όλα τα υπόλοιπα υλικά (πλην του μαϊντανού) και τα λουκάνικα, ανεβάζετε τη φωτιά και ανακατεύετε για 1 λεπτό. Προσθέτετε το κρασί και μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνετε το νερό και χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε και μαγειρεύετε για 20 λεπτά. Δοκιμάζετε και διορθώνετε σε αλάτι, πιπέρι.
Σερβίρισμα: Mεταφέρετε σε βαθιά πιατέλα και πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το ξύσμα πορτοκαλιού.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr