Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Λουκάνικα με ημίγλυκο σπουμάντε και λαχανικά

Δημοσίευση 19 Ιανουαρίου 2011, 08:51 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Λουκάνικα με ημίγλυκο σπουμάντε και λαχανικά
Facebook Twitter Whatsapp

Λουκάνικα με ημίγλυκο σπουμάντε και λαχανικά

Υλικά (για 5-6 άτομα)
30-40 εκατ. περίπου λουκάνικο Μάνης σε φέτες 1 εκατ.
3 λουκάνικα με πράσο (12 εκατ. περίπου το καθένα), κομμένα σε φέτες 1 εκατ.
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
3 μεσαία κόκκινα κρεμμύδια κομμένα στα 8
2 μεσαία καρότα σε ροδέλες 1 εκατ.
2 πράσα σε ροδέλες 1 εκατ.
2 μπαστουνάκια σέλερι σε κομμάτια 1 εκατ.
3 πιπεριές (κόκκινη, πορτοκαλί, κίτρινη) σε λωρίδες
150 ml ημίγλυκο σπουμάντε ή άλλο αφρώδες κρασί
100 ml νερό
1/2 κ.γ. πιπέρι καγέν (ή περισσότερο, αν το θέλετε πιο καυτερό)
1/2 κ.γ. τσίλι φλέικς
αλάτι, πιπέρι
μαϊντανός ψιλοκομμένος και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού (1 κ.γ. περίπου) για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Ετοιμάζετε τα λουκάνικα: Τα βάζετε σε φραδιά κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά και τα σοτάρετε με ό,τι βγάλουν τα ίδια, ανακατεύοντάς τα, για 5 λεπτά. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα.
Ολοκλήρωση: Βάζετε στην ίδια κατσαρόλα τα κρεμμύδια και σε μέτρια φωτιά (προς δυνατή) τα γυρίζετε για άλλα 3-4 λεπτά να τσιγαριστούν ελαφρά. Προσθέτετε τα καρότα και τσιγαρίζετε για άλλα 2 λεπτά. Ρίχνετε όλα τα υπόλοιπα υλικά (πλην του μαϊντανού) και τα λουκάνικα, ανεβάζετε τη φωτιά και ανακατεύετε για 1 λεπτό. Προσθέτετε το κρασί και μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνετε το νερό και χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε και μαγειρεύετε για 20 λεπτά. Δοκιμάζετε και διορθώνετε σε αλάτι, πιπέρι.
Σερβίρισμα: Mεταφέρετε σε βαθιά πιατέλα και πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το ξύσμα πορτοκαλιού.