Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Μελιτζανοπίλαφο

Δημοσίευση 11 Μαρτίου 2011, 05:25 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Μελιτζανοπίλαφο
Facebook Twitter Whatsapp

Μελιτζανοπίλαφο

Υλικά:

2 μελιτζάνες φλάσκες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
4 ντομάτες ψιλοκομμένες
2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 φλ. τσαγιού ρύζι για πιλάφι
2½ φλ. τσαγιού νερό
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:
1. Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε μικρά καρέ. Τις αφήνουμε για 10΄σε λεκάνη με νερό και στη συνέχεια τις στύβουμε καλά με τα χέρια να στραγγίσουν.
2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρεμμύδι για 5΄. Προσθέτουμε το σκόρδο και τις μελιτζάνες και τα αφήνουμε να σοταριστούν για 5΄-6΄.
3. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις ντομάτες, το νερό και το αλατοπίπερο και βράζουμε τη σάλτσα για 10΄. Τέλος προσθέτουμε το ρύζι και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε. Σιγοβράζουμε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά, χωρίς καπάκι, για 10΄, μέχρι το ρύζι να απορροφήσει όλα τα υγρά και να παραμείνει σπυρωτό.
4. Όταν αποσύρουμε από τη φωτιά σκεπάζουμε το πιλάφι με πετσέτα και το αφήνουμε να σταθεί για 5΄-6΄. Το σερβίρουμε σκέτο ή με γιαούρτι.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr