Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Παγωτό πεπόνι με μέλι και γιαούρτι

Δημοσίευση 17 Ιουλίου 2011, 10:59 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Παγωτό πεπόνι με μέλι και γιαούρτι
Facebook Twitter Whatsapp
Παγωτό πεπόνι με μέλι και γιαούρτι Υλικά

500 γραμμ. πολτοποιημένη σάρκα πεπονιού
500 γραμμ. γιαούρτι πλήρες
125 γραμμ. μέλι θυμαρίσιο

Εκτέλεση

Σε μπλέντερ βάζουμε το πεπόνι καθαρισμένο, το γιαούρτι και το μέλι. Τα χτυπάμε να πολτοποιηθούν όλα μαζί, τα βάζουμε σε παγωτομηχανή ή τα παγώνουμε στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει το μείγμα και το χτυπάμε κάθε 30΄ για 5 φορές ν' αφρατέψει. Παίρνουμε το αργίτικο πεπόνι, το πλένουμε εξωτερικά και το κόβουμε οριζόντια. Αφαιρούμε ίνες και σπόρους και λίγη λίγη τη σάρκα του μέχρι να ζυγίσουμε 500 γραμμ. καθαρή σάρκα. Παγώνουμε τα αδειασμένα μισά του πεπονιού στην κατάψυξη. Αφού παγώσει το παγωτό, γεμίζουμε τις παγωμένες θήκες πεπονιού και γαρνίρουμε, αν θέλουμε, με φιστίκια Αιγίνης.

Πηγή: argiro.gr