Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Σπαγγέτι με σπανάκι και μπέικον

Δημοσίευση 17 Μαρτίου 2012, 23:32 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Σπαγγέτι με σπανάκι και μπέικον
Facebook Twitter Whatsapp
Σπαγγέτι με σπανάκι και μπέικον Συστατικά και τρόπος παρασκευής συνταγής

350g Σπαγγέτι Νο 6
600g σπανάκι ψιλοκομμένο
100g cottage cheese
150g μπέικον
60ml φρέσκο γάλα
50ml ελαιόλαδο
40g παρμεζάνα
1/2 φλυτζάνι λευκό ξηρό κρασί
1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 σκόρδο λιωμένο και 1 φρέσκια ντομάτα κομμένη φέτες
Αλάτι
Πιπέρι
   
Βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα νερό να βράσει. Ρίχνουμε το σπαγγέτι και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες ή σύμφωνα με τα γούστα μας. Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σωτάρουμε το μπέικον που έχουμε πρώτα ψιλοκόψει. Κόβουμε την ντομάτα σε φέτες και την ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με λίγο λάδι. Ρίχνουμε λίγη πάπρικα. Σβήνουμε με λευκό κρασί.

Ρίχνουμε το σπανάκι στα μακαρόνια που βράζουν και συνεχίζουμε για τρία περίπου λεπτά.
Ανακατεύουμε καλά το cottage cheese μαζί με το ψιλοκομμένο σκόρδο, το γάλα και την μισή ποσότητα της παρμεζάνας.

Στραγγίζουμε τα μακαρόνια κρατώντας λίγο από το νερό τους και τα ρίχνουμε μαζί με το σπανάκι στο τηγάνι.Το αφήνουμε για λίγο σε δυνατή φωτιά.

Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στα μακαρόνια ανακατεύοντας απαλά. Σερβίρουμε αμέσως με την υπόλοιπη τριμμένη παρμεζάνα και φρέσκο πιπέρι.

Διάρκεια: 30'
Μερίδες: 4


Πηγή: lovecooking.gr

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr