Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Νηστίσιμη σοκολατόπιτα με αχλάδια

Δημοσίευση 26 Μαρτίου 2013, 20:22 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Νηστίσιμη σοκολατόπιτα με αχλάδια
Facebook Twitter Whatsapp
Νηστίσιμη σοκολατόπιτα με αχλάδια

Υλικά

150 γρ. ταχίνι
150 γρ. ζάχαρη άχνη
100 γρ. κουβερτούρα γύρω στο 50% - 55% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
100 γρ. μαύρο ρούμι ή κονιάκ
50 γρ. φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκαλιού
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
3 αχλάδια καθαρισμένα και κομμένα στα 4
καστανή ζάχαρη για το πασπάλισμα
λίγο λάδι και αλεύρι για τη φόρμα

Εκτέλεση: 

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί (σε ανοξείδωτο μεταλλικό μπολ ή κατσαρόλα που έχουμε στερεώσει πάνω σε μια μισογεμάτη κατσαρόλα με νερό που βράζει).

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με μια σπάτουλα το ταχίνι με το ρούμι ή το κονιάκ, το χυμό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη άχνη. Ενσωματώνουμε και τη λιωμένη κουβερτούρα και, τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε καλά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια χαμηλή φόρμα για τάρτα διαμέτρου περίπου 22 εκ. ή και λίγο μεγαλύτερη και τη γεμίζουμε με το μείγμα. Απλώνουμε στην επιφάνεια τα τεμαχισμένα αχλάδια, τα πασπαλίζουμε με λίγη καστανή ζάχαρη και ψήνουμε για 20 - 30 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος της φόρμας.

Το γλυκό διατηρείται εκτός ψυγείου. Αν θέλουμε, μπορούμε να ζεστάνουμε ελαφρώς κάθε κομμάτι που πρόκειται να σερβίρουμε.

Πηγή: gastronomos.gr

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr