Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Καλαμαράκια με σάλτσα ντομάτας

Δημοσίευση 5 Μαρτίου 2014, 07:01 / Ανανεώθηκε 4 Μαρτίου 2014, 18:32
Καλαμαράκια με σάλτσα ντομάτας
Facebook Twitter Whatsapp

Αφού έχετε αφαιρέσει τα εντόσθια των καλαμαριών και το κεφάλι, τα βάζετε σε μια λεκάνη με άφθονο νερό και αλάτι και τα ξεπλένεται καλά.

Υλικά

Για 4-6 άτομα

  • 1/2 κιλό ντομάτε φρέσκιες τριμμένες
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 λεμόνι
  • 1 κιλό καλαμαράκια
  • 3/4 φλυτζανιού φυτική μαργαρίνη λιωμένη ή φυτικό λάδι
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί

Εκτέλεση

Αφού έχετε αφαιρέσει τα εντόσθια των καλαμαριών και το κεφάλι, τα βάζετε σε μια λεκάνη με άφθονο νερό και αλάτι και τα ξεπλένεται καλά.
Στη συνέχεια τα τσιγαρίζετε σε μια κατσαρόλα με φυτική μαργαρίνη και τα σβήνετε με το λευκό κρασί.
Προσθέτετε τη ντομάτα, το μαϊντανό και το πιπέρι και αφήνετε να σιγοβράσουν για 45 λεπτά ώσπου να μαλακώσουν.

Πηγή: sidagi