Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Μπιφτέκια γεμιστά με φέτα και πιπεριά

Δημοσίευση 19 Ιουλίου 2014, 08:01 / Ανανεώθηκε 18 Ιουλίου 2014, 18:07
Μπιφτέκια γεμιστά με φέτα και πιπεριά
Facebook Twitter Whatsapp

Σοτάρουμε σε καυτό τηγάνι με λίγο λάδι το κρεμμύδι και το αφήνουμε να κρυώσει. Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε τον κιμά με το τριμμένο ψωμί, το κρεμμύδι, τα αυγά, το μαϊντανό και το λάδι. Αλατοπιπερώνουμε, ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει. Βάζουμε τη φέτα μαζί με την πιπεριά, το δυόσμο και λίγο ελαιόλαδο στο μπλέντερ να γίνουν πολτός.

Υλικά

  • Κιμάς μοσχαρίσιος 800 γρ
  • Κρεμμύδι 1 μέτριο
  • Φέτα 250 γρ
  • Ψωμί του τόστ 150 γρ
  • Αυγά 2
  • Μαϊντανός 1 ματσάκι ψιλοκομμένο
  • Ελαιόλαδο 0,150 λίτρα
  • Πιπεριά φλωρίνης 1
  • Φρέσκος δυόσμος 1 κουταλάκι του γλυκού
  • Αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση

Σοτάρουμε σε καυτό τηγάνι με λίγο λάδι το κρεμμύδι και το αφήνουμε να κρυώσει. Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε τον κιμά με το τριμμένο ψωμί, το κρεμμύδι, τα αυγά, το μαϊντανό και το λάδι. Αλατοπιπερώνουμε, ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει. Βάζουμε τη φέτα μαζί με την πιπεριά, το δυόσμο και λίγο ελαιόλαδο στο μπλέντερ να γίνουν πολτός.

Στη συνέχεια πλάθουμε τα μπιφτέκια και βάζουμε στη μέση λίγο από το μείγμα με το τυρί. Τα κλείνουμε καλά και ψήνουμε στον φούρνο στους 180 για περίπου 35 λεπτά.

Πηγή: chefoulis