Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Κεφτέδες Λευκαδίτικοι από λουκάνικο

Δημοσίευση 4 Φεβρουαρίου 2016, 07:01 / Ανανεώθηκε 4 Φεβρουαρίου 2016, 21:15
Κεφτέδες Λευκαδίτικοι από λουκάνικο
Facebook Twitter Whatsapp

Όταν το κεφτεδάκι είναι φτιαγμένο με λουκάνικο, τότε μια παγωμένη μπύρα είναι αυτό που του ταιριάζει.

Όταν το κεφτεδάκι είναι φτιαγμένο με λουκάνικο, τότε μια παγωμένη μπύρα είναι αυτό που του ταιριάζει.

Υλικά

  • 50 γρ. βούτυρο 
  • 70 γρ. ελαιόλαδο 
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
  • 90 γρ. αλεύρι  
  • 375 ml γάλα ζεστό
  • 125 ml ζωμό από κοτόπουλο 
  • 150 γρ. λουκάνικο Λευκάδος καθαρισμένο 
  • 2 αυγά χτυπημένα 
  • αλεύρι για το πανάρισμα 
  • 150 γρ. φρυγανια για το πανάρισμα  
  • Λάδι για το τηγάνι 

Εκτέλεση

Σε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το λάδι μαζί με το βούτυρο και ροδίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να αλλάξει χρώμα. Ρίχνουμε μέσα και το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ψηθεί για περίπου 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το γάλα και τον ζωμό σιγά σιγά και συνεχίζουμε να ψήνουμε για 5 λεπτά ακόμα μέχρι να πήξει κάπως η κρέμα.

Αλατοπιπερώνουμε για λίγο ακόμα και προσθέτουμε το λουκάνικο. Ανακατεύουμε και μόλις πήξει λίγο, κλείνουμε την φωτιά κι αφήνουμε να κρυώσει. 

Βάζουμε μπροστά μας τρία πιάτα , το ένα με αλεύρι, το δεύτερο με τα χτυπημένα αυγά και το τρίτο με την φρυγανιά.  Πάντα με βρεμένα χέρια, κάνουμε κεφτέδες από το μείγμα του λουκάνικου, και τους πανάρουμε πρώτα στο αλεύρι, μετά στο αυγό και τέλος στην φρυγανιά. 

Τηγανίζουμε σε φριτέζα μέχρι να ροδοκοκκινήσουν. 

Πηγή: gourmed

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr