Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Πίτσα με σπανάκι & μπέικον

Δημοσίευση 3 Φεβρουαρίου 2016, 04:01 / Ανανεώθηκε 4 Φεβρουαρίου 2016, 13:51
Πίτσα με σπανάκι & μπέικον
Facebook Twitter Whatsapp

Ανακατεύουμε την μαγιά την ζάχαρη και το χλιαρό νερό και τα αφήνουμε μέχρι στην επιφάνεια να βγουν φυσαλίδες.

για την ζύμη

  • 2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κουτ γλυκού ξερή μαγιά
  • 2/3 φλ. τσαγιού χλιαρό νερό
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι

 

για την γέμιση

  • 6 κουταλιές ντομάτα σάλτσα για πίτσα
  • 400 γρ. μοτσαρέλα 
  • 200 γρ καπνιστό μπέικον
  • 500 γρ σπανάκι σοταρισμένο με κρεμμύδι
  • λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε την μαγιά την ζάχαρη και το χλιαρό νερό και τα αφήνουμε μέχρι στην επιφάνεια να βγουν φυσαλίδες.

Με το γάτζο ανακατεύουμε στο μίξερ το αλεύρι το ελαιόλαδο και το μείγμα της μαγιάς για 8 λεπτά περίπου μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και ελαστική. Την σκεπάζουμε με μία υγρή πετσέτα και την αφήνουμε να διπλασιαστεί για περίπου 30 λεπτά σε ζεστό μέρος. Όταν διπλασιαστεί την ζυμώνουμε και την χωρίζουμε σε ίσα μέρη και την αφήνουμε πάλι σε ζεστό μέρος σκεπασμένη.

Ανάβουμε τον φούρνο και τον προθερμαίνουμε στους 180 0C

​Σοτάρουμε για λίγο τα κρεμμύδια και το σπανάκι με δύο κουταλιές ελαιόλαδο. Τοποθετούμε τις βάσεις σε ένα ταψί. Τις αλείφουμε με το μισό ελαιόλαδο.
Απλώνουμε με ένα κουτάλι τη σάλτσα ντομάτας για πίτσα. Κόβετε το μοτσαρέλα σε φέτες και τις μοιράζετε στις δύο βάσεις. Ρίχνουμε τα σοταρισμένο σπανάκι και απλώνουμε τις φέτες από το μπέικον.

Ψήνουμε για 30-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει η βάση της πίτσας.

Πηγή: gourmed.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr