Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Λαχταριστές μελωμένες μελιτζάνες με σως hoisin

Δημοσίευση 21 Ιουνίου 2017, 07:01 / Ανανεώθηκε 20 Ιουνίου 2017, 16:04
Λαχταριστές μελωμένες μελιτζάνες με σως hoisin
Facebook Twitter Whatsapp

Προετοιμασία για  τα μανιτάρια: Μουλιάζουμε τα μανιτάρια σε βραστό νερό για 2-3 

Υλικά

 

  • 6 μελιτζάνες φλάσκες
  • 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 - ½ κουταλάκια του γλυκού αλάτι
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
  • 1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένα μανιτάρια  
  • 1 πιπεριά jalapeno κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 1 - ½ κουταλιά της σούπας σάλτσα τσίλι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
  • 3 κουταλιές της σούπας σως hoisin(στα super markets)
  • 3 κουταλιές της σούπας  σόγια σως
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού σησαμέλαιο
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλιά κόλιανδρο χοντροκομμένο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού σουσάμι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Προετοιμασία για  τα μανιτάρια: Μουλιάζουμε τα μανιτάρια σε βραστό νερό για 2-3 λεπτά. Αδειάστε όλο το υγρό και τα αφήνετε στην άκρη.

Προετοιμασία για τις μελιτζάνες: Κόβουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος σε τέταρτα. Κόψτε το κάθε τέταρτο μελιτζάνας σε 5 εκ. Πασπαλίζουμε με αλάτι. Αφήνουμε να καθίσουν για 10 λεπτά ώστε να βγάλουν την πίκρα τους. 

Για το μαγείρεμα. Σε ένα γουόκ, ζεσταίνουμε το λάδι. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να πάρει λίγο χρώμα, προσθέστε τα κρεμμυδάκια κομμένα σε φέτες. Μόλις  τα κρεμμυδάκι βγάλουν το άρωμα τους αφαιρέστε τα από το γουόκ και ξανά ρίξτε λίγο λάδι.

Στο ίδιο wok ρίχνετε τα κομμάτια μελιτζάνας μαγειρέψτε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ανακατεύοντας τα συχνά. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τριμμένο τζίντζερ,  μανιτάρια και jalapeño πιπεριά ψιλοκομμένη. Ανακατέψτε καλά.

Προσθέστε το τσίλι, σως hoisin, μέλι και σάλτσα σόγιας. Προσθέστε περίπου ½ φλιτζάνι νερό και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Μόλις εξατμιστεί το νερό, ελέγξτε αν οι μελιτζάνες είναι τρυφερές.

Τελειώστε προσθέτοντας το ψιλοκομμένο σκόρδο και τα κρεμμύδια. Πασπαλίζετε με το κόλιαντρο. Περιχύνετε με το σησαμέλαιο και σερβίρετε.

sidagi.gr

Πηγή: sidagi.gr