Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Μυκονιάτικη κρεμμυδόπιτα του Ηλία Μαμαλάκη

Δημοσίευση 6 Ιουλίου 2017, 07:01 / Ανανεώθηκε 5 Ιουλίου 2017, 14:29
Μυκονιάτικη κρεμμυδόπιτα  του Ηλία Μαμαλάκη
Facebook Twitter Whatsapp

Ετοιμάζετε τη γέμιση. Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια. Βάζετε την τυροβολιά σε ένα μπολ, ρίχνετε τα κρεμμύδια, τον άνηθ

Υλικά

για το φύλλο

 

  • 600 γρ. αλεύρι
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • Λίγο αλάτι
  • 1 φλ. λάδι

για τη γέμιση

 

  • 1 κιλό τυροβολιά
  • 2 αβγά
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 1 φλ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • Λίγο αλάτι, πιπέρι
  • 1 φλ. λάδι για την τελική πίτα

Εκτέλεση

Ετοιμάζετε τη γέμιση. Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια. Βάζετε την τυροβολιά σε ένα μπολ, ρίχνετε τα κρεμμύδια, τον άνηθο τα 2 αβγά και το αλατοπίπερο. Τα ζυμώνετε όλα μαζί να ενοποιηθούν. Αφήνετε τη γέμιση να περιμένει.

Ετοιμάζετε τη ζύμη. Ανακατεύετε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν, ρίχνετε το αλάτι, το λάδι και αρχίζετε να ζυμώνετε. Προσθέτετε χλιαρό νερό μέχρι να σχηματίσετε μια ζύμη σφικτούτσικη που ξεκολλάει από μόνη της από τα τοιχώματα της λεκάνης που ζυμώνετε.

Χωρίζετε τη ζύμη στα δύο. Αλευρώνετε μια λεία επιφάνεια και ανοίγετε φύλλο τόσο μεγάλο που να υπερκαλύπτει το ταψί που θα χρησιμοποιήσετε. Λαδώνετε καλά το ταψί και βάζετε το φύλλο.

Ρίχνετε μέσα την έτοιμη γέμιση, γυρίζετε τα κομμάτια του κάτω φύλλου προς τα μέσα να ακουμπήσουν πάνω στη γέμιση και ανοίγετε δεύτερο φύλλο με το υπόλοιπο ζυμάρι.

Σκεπάζετε την κρεμμυδόπιτα, την χαράζετε σε μπακλαβαδοτά κομμάτια, με ένα πιρούνι τρυπάτε κάθε κομμάτι 1-2 φορές, περιχύνετε την κρεμμυδόπιτα με 1 φλιτζάνι λάδι και την ψήνετε στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα και μέχρι το φύλλο να ροδοκοκκινίσει.

mama365.gr

Πηγή: mama365.gr