current views are: 11

28 Φεβρουαρίου 2019
Δημοσίευση11:42

Αρνίσια παϊδάκια λαδορίγανη και πατάτες ψητές με τη φλούδα

Για να «το τσικνίσουμε» και στο διαμέρισμα -χωρίς κάρβουνα.

Δημοσίευση 11:42’
αρθρο-newpost

Για να «το τσικνίσουμε» και στο διαμέρισμα -χωρίς κάρβουνα.

Υλικά συνταγής

1 1/2 κιλό αρνίσια παϊδάκια
1 κιλό πατάτες μικρές
ο χυμός 1 1/2-2 λεμονιών
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και χοντρό αλάτι
 
Εκτέλεση συνταγής

Πλένετε καλά τις πατάτες τρίβοντας σχολαστικά τη φλούδα να καθαρίσει εντελώς. Τοποθετείτε τις πατάτες σ’ ένα πυρίμαχο σκεύος, τις περιχύνετε με το μισό λάδι, ρίχνετε ελάχιστο νερό, πασπαλίζετε με χοντρό αλάτι και πιπέρι και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για περίπου 50′, ανακατεύοντας 1-2 φορές στο διάστημα αυτό.

Στο τηγάνι. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι σε φραδύ τηγάνι και τηγανίζετε τα παϊδάκια μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Αλατίζετε, πιπερώνετε και πασπαλίζετε με τη ρίγανη προς το τέλος του μαγειρέματος. Λίγο πριν κατεβάσετε το κρέας απ’ τη φωτιά, περιχύνετε με το χυμό των λεμονιών.
Σερβίρετε τα παϊδάκια με τις καυτές πατάτες, αφού τις κόψετε στη μέση και προσθέσετε αλατοπίπερο.
 
Στο γκριλ. Μπορείτε επίσης να ψήσετε τα παϊδάκια στο γκριλ (αφού τα αλατοπιπερώσετε και τα αλείψετε με λαδορίγανη) απλώνοντάς τα στη λαμαρίνα πάνω σε αντικολλητικό χαρτί. 

Δείτε ακόμη: Παντσέτες ψητές


σχετικα αρθρα