Σουφλέ με γραβιέρα και παρμεζάνα
Με το ίδιο μείγμα μπορείτε να φτιάξετε είτε ένα μεγάλο είτε μικρότερα, ατομικά σουφλεδάκια.
Με το ίδιο μείγμα μπορείτε να φτιάξετε είτε ένα μεγάλο είτε μικρότερα, ατομικά σουφλεδάκια.
Υλικά συνταγής
βούτυρο: 40 γρ.
αλεύρι για όλες τις χρήσεις: 40 γρ.
γάλα: 250 γρ.
αλάτι, πιπέρι: λίγο
μουστάρδα σε σκόνη: 1 κουταλάκι του γλυκού
αυγά: 4, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
γραβιέρα τριμμένη: 50 γρ.
παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη: 25 γρ.
Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190° C και βουτυρώνετε μια φόρμα για σουφλέ ή ατομικά φορμάκια. Ανακατεύετε το βούτυρο, το αλεύρι και το γάλα σε κατσαρολάκι στη φωτιά μέχρι να δέσουν. Προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι και τη μουστάρδα και ανακατεύετε πάλι. Αφήνετε το κρεμώδες μείγμα να κρυώσει για 10’.
Χτυπάτε τους κρόκους και προσθέτετε τα τριμμένα τυριά. Ρίχνετε το μείγμα τυριών-κρόκων στο προηγούμενο μείγμα βουτύρου-αλευριού και ανακατεύετε καλά.
Χτυπάτε τα ασπράδια με λίγο αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα. Την ενσωματώνετε κι αυτή με απαλές κυκλικές κινήσεις στο μείγμα σας και το ρίχνετε όλο μαζί στην πυρίμαχη φόρμα σας ή το μοιράζετε σε ατομικά φορμάκια. Ψήνετε για 35’ μέχρι να φουσκώσει. Σερβίρετε αμέσως.
Δείτε επίσης: Ζαμπονοτυρόπιτα σουφλέ με σφολιάτα
ολες οι ειδησεις
- Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο παρέσυρε 17χρονο ποδηλάτη – Σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο
- Θεσσαλονίκη: Κουνιάδος χτύπησε με μαρμάρινο σταυρό τη νύφη του σε κοιμητήριο
- Νίσυρος: Κατήγγειλε 50χρονο ότι έδειξε πορνογραφικό υλικό στον γιο του και κινδυνεύει με απέλαση – Πάνω από έξι τα παιδιά που παρενοχλήθηκαν
- Σύστημα εντοπισμού υπνηλίας θα έχουν υποχρεωτικά από τον Ιούλιο τα καινούρια οχήματα
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr