Παπαρδέλες με κιμά
Εύκολη συνταγή για τέσσερις μερίδες
Υλικά συνταγής
500 γρ. παπαρδέλες
600 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
5-6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1-2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
2 ντομάτες ώριμες, χωρίς φλούδες και σπόρους ψιλοκομμένες
400 γρ. ντοματάκια κονσέρβας
100-150 ml κρασί
αλάτι
πιπέρι
μοσχοκάρυδο, αν σας αρέσει
Εκτέλεση συνταγής
Ετοιμάζετε πρώτα τον κιμά ως εξής: ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε πρώτα για λίγο το κρεμμύδι και το σκόρδο και στη συνέχεια ρίχνετε και τον κιμά. Συνεχίζετε το σοτάρισμα για 7’-8’ ανακατεύοντας.
Ρίχνετε το κρασί στην κατσαρόλα και μόλις απορροφηθεί προσθέτετε τα ντοματάκια κονσέρβας, τις φρέσκες ντομάτες, αλατοπίπερο και μοσχοκάρυδο. Βάζετε και λίγο νέρο και συνεχίζετε το βράσιμο για 35’ μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά και να μείνει ο κιμάς με τη σάλτσα.
Στο μεταξύ βράζετε τις παπαρδέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τις στραγγίζετε. Σερβίρετε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα του κιμά και με τυρί τριμμένο της αρεσκείας σας.
Πηγή: icookgreek.com
ολες οι ειδησεις
- Μακελειό στη Μόσχα: Οι εκκλήσεις στα social media για 95 αγνοούμενους – 500 σφαίρες βρέθηκαν στο χώρο
- ΑΑΔΕ: Έρχεται η Εφορία των ακινήτων στις 8 Απριλίου
- Ζωγράφου: Διάρρηξη στο υποθηκοφυλακείο όπου στεγάζεται υπηρεσία του Κτηματολογίου
- Η ώρα του βασιλιά: Ο Κάρολος θα απευθύνει σήμερα διάγγελμα – Το δώρο έκπληξη στην Καμίλα
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr